Volvo winterwielen

Stijl en grip onder alle omstandigheden

 
Winterbanden verplicht
Winterbanden verplicht

Winterbanden verplicht

In veel landen zijn winterbanden in de maanden oktober tot en met april verplicht. Dit geldt o.m. voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. In Duitsland gelden vanaf 1 januari 2018 aangescherpte regels. Nieuwe winterbanden die na 2017 zijn geproduceerd moeten voorzien zijn van een Alpine-symbool. Alleen een aanduiding M+S volstaat dan niet meer.

Winterbanden verplicht

Grip onder alle omstandigheden

Het is belangrijk dat uw banden goed genoeg zijn om tijdens de verschillende seizoenen een veilige grip op de weg te houden. Banden voor warme en droge condities zijn, vanwege hun rubbersamenstelling, minder geschikt voor winterse omstandigheden. En omgekeerd natuurlijk. Bij temperaturen van 7° C en lager adviseren wij u uw winterwielen te monteren. Het resultaat: een significant kortere remweg en betere wegligging van uw Volvo op de weg. Uw winterse ritten worden hierdoor veel comfortabeler. Het speciale “waterafvoerende” profiel maakt onze banden uitstekend geschikt voor het natte herfst-winter seizoen.

Winterwielen maken het verschil

Op momenten dat het echt nodig is

In koude omstandigheden heb je een band nodig met een speciaal rubbermengsel dat zacht en flexibel blijft bij lage temperaturen, zodat het rubber een goede grip houdt op het wegdek. Bij de grens van +7°C presteren zomerbanden reeds minder goed.

Winterwielen

+7°C of kouder?

Dan is het tijd voor winterbanden

Het is belangrijk dat banden u in elk seizoen een betrouwbare grip bieden. Volvo raadt daarom aan om – in het zomer en winterseizoen – steeds de juiste banden te monteren. Zomerbanden, ontwikkeld voor warme en droge omstandigheden, presteren minder goed op een koud en nat wegdek. Winterbanden presteren daarentegen minder optimaal als het warm en droog is.

Bel ons voor een aanbieding!

+7°C of kouder?
+7°C of kouder?

Levensduur van de band

De levensduur van banden wordt gemiddeld voor zo’n 30% beïnvloed door de rijstijl en de snelheid. Verschillen tussen de jaargetijden zijn goed voor 30%, het type auto voor 20% en de resterende 20% is afhankelijk van het type wegoppervlak en de eigen duurzaamheid van de band. In sommige gevallen kan een agressieve rijstijl goed zijn voor wel 80% van de slijtage aan de band. Vergeet niet dat de slijtage bij winterbanden toeneemt als ze onder warme omstandigheden worden gebruikt.

Levensduur van de band
Levensduur van de band

De juiste band voor uw Volvo

Waarom zijn banden zo belangrijk?

Eenvoudig gezegd; de banden zijn de contactpunten tussen de auto en de weg. Dat betekent dat alle rijkwaliteiten van de auto, uw rijgewoonten en het wegoppervlak allemaal op elkaar inwerken binnen de vier contactgebieden. En aangezien de banden uiteindelijk dé verbinding vormen tussen de auto en de weg, kunnen de veiligheidssystemen van uw auto alleen optimaal werken met de juiste banden.

De juiste band voor uw Volvo

Welke soorten banden zijn er?

Er zijn verschillende banden, omdat verschillende auto’s ook verschillende eisen stellen. De banden op de markt worden normaal gesproken onderverdeeld in vier categorieën. De beschikbaarheid van banden is per Volvo-model verschillend.

• Premium/Performance-banden. Met goede gemiddelde handlingkwaliteiten.
• Sport/High Performance-banden. Met kwaliteiten voor meer geforceerd rijden.
• SUV-banden. Banden die geschikt zijn voor onverhard terrein.
• Banden met lage rolweerstand. Minder weerstand voor een lager brandstofverbruik.

Kwaliteiten zijn per band verschillend

De belangrijkste verschillen tussen banden zijn te zien aan hun prestaties tijdens het rijden. Wie een band in één bepaald opzicht echt goed wil krijgen, moet normaal gesproken in een ander opzicht compromissen sluiten. Een zachtere band heeft bijvoorbeeld vaak een betere grip, maar zal wel sneller slijten. De meest gewilde eigenschappen voor banden zijn:

• Stabiliteit op hoge snelheden
• Stuurrespons
• Grip op natte en droge weg of (voor winterbanden) op sneeuw en ijs
• Korte remafstand
• Levensduur en zuinigheid
• Comfort in de zin van gevoel en laag geluidsniveau
• Milieutechnische eigenschappen
• Uiterlijk

Vestigingen