buitenweg baarn in centrum baarn

Volvo Buitenweg Baarn

Gesloten sinds november 2020

Buitenweg in Baarn

Voorgeschiedenis

In 1994 nam Buitenweg de oudste Volvo-dealer van Nederland over, de Parkgarage in Baarn opende haar deuren in 1923. De garage onderhield Volvo’s voor het Koninklijk Huis, waaronder de Volvo Amazon AA-99 van Prinses Beatrix en de AA-77 van Prinses Juliana. De laatstgenoemde, een Volvo 440, diende voor korte ritjes naar de bakker en slager in Baarn. Tijdens dezelfde periode nam Buitenweg de Volvo-dealer Wilhelminagarage in Naarden over.

buitenweg baarn

Volvo Buitenweg Baarn, een betrokken Volvo-dealer

In Baarn onderscheidden wij ons met de sterke betrokkenheid bij zowel de lokale gemeenschap als onze gewaardeerde klanten. We speelden een actieve rol in de lokale gemeenschap en boden een klantgerichte ervaring die verder ging dan de standaard autokoop. Ook op lokaal niveau hebben wij deelgenomen aan diverse initiatieven en evenementen ter versterking van de gemeenschap in Baarn. 

Ook in 2024 zijn wij nog steeds maximaal betrokken in Baarn. Zo steunen wij Theater de Speeldoos Baarn, Cultureel Festival Baarn, Vorstelijk Proeven, de Vorstelijk Baarn Express en de Baarnse Mixed Hockey Vereniging (BMHV).

evenement volvo buitenweg baarn

Waarom is Volvo Baarn gesloten?

De vestiging in Baarn was een gezond bedrijf met een goed team en een toegankelijke sfeer van dorpsgarage. In Baarn hebben wij zelfs de Volvo Quality Award gewonnen. Klanten konden gemakkelijk naar binnen lopen en werden persoonlijk en proactief benaderd.

Dat heeft de keuze om Volvo Baarn te sluiten ook zeer moeilijk gemaakt. Wij willen blijven voldoen aan de verwachtingen en de merkbeleving van onze klanten. We moeten als bedrijf voldoen aan de richtlijnen van Volvo, waaronder de uitstraling van onze showroom en de werkwijze in de werkplaats. Ons streven is om toekomstbestendig te zijn en ook in de komende jaren een gezonde bedrijfsvoering te blijven handhaven.

Om te voldoen aan moderne eisen in Baarn, zou aanzienlijk moeten worden geïnvesteerd. Echter, ging het niet alleen om financiën. De benodigde verbeteringen waren niet haalbaar vanwege beperkingen in het pand. Het gebouw was te klein en bood onder andere onvoldoende parkeerruimte voor onze klanten. Bovendien was de werkplaats niet geschikt om de benodigde apparatuur te plaatsen voor het onderhoud van auto’s met moderne, elektrische aandrijflijnen.

buitenweg baarn medewerkers

buitenweg baarn volvo quality award

Volvo Buitenweg Baarn definitief gesloten. Waar zit Buitenweg nu?

Op 15 november 2020 is Volvo Buitenweg Baarn definitief gesloten en verhuisde ons team naar Hilversum. In de vestigingen Hilversum en Naarden staan dezelfde gezichten klaar, met modernere faciliteiten en nóg betere service. 

De vestigingen van Buitenweg in Hilversum en Naarden, op slechts 10 tot 15 minuten rijden vanaf Baarn, zijn modern en voldoen zelfs al aan toekomstige eisen. De showrooms zijn ruim en licht, zodat klanten zich goed kunnen oriënteren op een nieuwe of gebruikte Volvo.

De wachtruimtes zijn van alle gemakken voorzien, zodat een klant tijdens een onderhoudsbeurt rustig kan werken. In De Tinfabriek in Naarden beschikken we daarnaast over ruimtes voor vergaderingen of zakelijke bijeenkomsten, zodat de wachttijd extra productief gemaakt kan worden. In de Koffiebar in Naarden wordt barista koffie en een gezonde lunch geserveerd. 

Zo blijven wij bij Buitenweg vol vertrouwen de toekomst tegemoet rijden.

volvo baarn in centrum

U kunt nog steeds terecht bij ons

Bij Buitenweg Hilversum en Naarden

Met veel genoegen ontvangen wij u in de vestigingen in Hilversum en in Naarden. Neem gerust plaats met een heerlijk kopje koffie. Hopelijk tot ziens in Hilversum of Naarden.