Op tijd voor de APK?

Maak uw afspraak 2 maanden van tevoren

Onze werkplaatsen draaien op volle toeren. We zijn dankbaar voor de vele klanten die ons weten te vinden. Vanwege de drukte is het belangrijk om tijdig een afspraak bij ons te maken.

Eén van onze werkplaatsdiensten is het uitvoeren van een Algemene Periodieke Keuring (APK). Het is belangrijk dat de APK van uw auto tijdig wordt uitgevoerd. Als u heeft aangegeven dat u bericht wilt krijgen over werkplaats communicatie, sturen wij u 3 maanden van tevoren een brief of e-mail om u aan de APK te herinneren.

Het beste kunt u na deze herinnering direct een afspraak inplannen, of uiterlijk 2 maanden van tevoren. Zo zijn we er zeker van dat wij u op tijd kunnen helpen. Werkplaatsen in de autobranche hebben tegenwoordig langere wachtrijen. Wij verwachten dat de drukte blijvend is en dat afspraken ook in de toekomst verder van tevoren gemaakt moeten worden.

Het tijdig maken van een APK-afspraak is cruciaal vanwege wettelijke verplichtingen, veiligheidsaspecten en milieunormen. Het zorgt ervoor dat uw voertuig aan minimale veiligheids- en milieueisen voldoet, voorkomt boetes en kan nodig zijn voor verzekeringsdekking. Door op tijd een APK-afspraak in te plannen is er voldoende tijd over om de auto voor het verlopen van de keuring weer in orde te maken.

Voordelen van tijdig een afspraak maken

Optimale conditie
Tijdig onderhoud zorgt ervoor dat uw Volvo optimaal blijft presteren. Het regelmatig vervangen van olie, lucht- en brandstoffilters en het controleren van andere vloeistoffen helpen de motor soepel te blijven draaien.

Veiliger
Op tijd onderhoud uitvoeren helpt bij het identificeren en oplossen van problemen, voordat ze ernstig worden. Door tijdig te controleren, vermindert u het risico op onverwachte mechanische storingen en kunt u veilig de weg op.

Kostenbesparing
Kleine problemen kunnen worden opgelost, voordat ze groter en duurder worden. Bovendien kan een goed onderhouden Volvo zuiniger met brandstof omgaan, wat resulteert in lagere brandstofkosten.

Betere beschikbaarheid
Door op tijd een afspraak te plannen, heeft u meer keuze om een geschikte datum en tijd te selecteren die het beste aansluit op uw agenda. Dit stelt u in staat om een passend moment te kiezen voor onderhoud.

vacature volvo buitenweg

Werplaatsafspraak

Plan uw afspraak voor onderhoud en APK tijdig in bij Volvo Buitenweg. Een APK bij Buitenweg kost €49 en is all-in, dus inclusief de roet-/viergasmeting en de RDW-afmelding. Laat u tegelijkertijd een onderhoudsbeurt uitvoeren, dan betaalt u voor de APK slechts €7,50 afmeldkosten.