ex90 isa snelheidswaarschuwing
ex90 isa snelheidswaarschuwing
ex90 isa snelheidswaarschuwing

Intelligente snelheidsondersteuning (ISA)

De rijervaring van de Volvo EX30 en EX90

In de Volvo EX30 en EX90 vormt Intelligent Speed Assistance (ISA) een geavanceerde toevoeging die de rijervaring naar een hoger niveau tilt. Met ISA geactiveerd bij snelheden van 20 km/u of 20 mph, bieden beide modellen nauwkeurige snelheidswaarschuwingen. Ook is er de mogelijkheid om ISA tijdelijk uit te schakelen.

Intelligent Speed Assistance (ISA) wordt verplicht gesteld in nieuwe auto’s volgens de Europese regelgeving. Vanaf juli 2022 zijn alle nieuwe modellen verplicht om ISA te bevatten, en voor alle nieuwe auto’s geldt deze verplichting vanaf juli 2024.

De Volvo EX30 en EX90-modellen zullen ISA ingebouwd hebben vanaf de lancering. Dit houdt in dat deze nieuwe auto’s aan de Europese regelgeving voldoen.

Daarnaast geeft de informatie aan dat de Adaptive Pedal Response-functie beschikbaar is op de EX90, waardoor het gaspedaal weerstand biedt om de snelheidslimiet te handhaven. Voor specifieke details over ISA-functies en implementatiedata wordt aanbevolen om de officiƫle documentatie van Volvo te raadplegen of contact op te nemen met een erkende Volvo-dealer.

ISA in de Volvo EX30 en EX90

Zodra ISA actief is tijdens het rijden, zal het ISA-systeem beginnen met het bewaken van de snelheid van het voertuig ten opzichte van de geldende snelheidslimiet en de bestuurder waarschuwen als deze wordt overschreden. Bij de Volvo EX30 en EX90 is dit over het algemeen hetzelfde, maar heeft de Volvo EX90 een extra waarschuwing door middel van adaptief pedaal response, waardoor het gaspedaal weerstand biedt om de snelheidslimiet te handhaven.

Volvo EX30 kopen of leasen
Volvo EX30

ISA actief vanaf 20 km/u
Verkeersbord knippert
Audiowaarschuwing

Volvo EX90
Volvo EX90

ISA actief vanaf 20 km/u
Verkeersbord knippert
Audiowaarschuwing
Adaptief pedaal response

ex30 isa snelheidswaarschuwing

ISA uitschakelen in de Volvo EX30

Er zijn 3 mogelijkheden om Intelligent Speed Assistance uit te schakelen in de Volvo EX30.

Optie 1

Open de auto-instellingen op het middendisplay, navigeer naar het menu
rijden > veiligheidsassistent > snelheidslimietwaarschuwing

Optie 2

Aan de linkerkant van het stuur bevindt zich een configureerbare knop die kan fungeren als schakelaar voor het in- en uitschakelen van de ISA-functie. Ga hiervoor door het menu naar bedieningen > stuurbediening > aanpassen knop. Selecteer waarschuwingen voor snelheidslimiet.

Optie 3

Tijdens het rijden is er een knop op de display te vinden, waarbij je snel de snelheidswaarschuwingen kan uitschakelen

ISA uitschakelen in de Volvo EX90

De bestuurder van de EX90 heeft de keuze tussen twee manieren van interactie: geluid of Adaptive Pedal Response (APR). Deze keuze kan op twee verschillende locaties worden gemaakt. Bovendien zijn er twee manieren om de ISA-functie uit te schakelen. Het uitschakelen van de functie is alleen van toepassing op de huidige rijcyclus en bij de volgende rit automatisch weer wordt geactiveerd.

Optie 1

Open de auto-insteloptie op het middendisplay en navigeer naar het menu Speeding response. Op deze locatie kunt u eenvoudig schakelen tussen de geluidsoptie en Adaptive Pedal Response (APR). Daarnaast biedt deze mogelijkheid de optie om de ISA-functie tijdelijk uit te schakelen.

Optie 2

Druk op de auto-insteloptie op het middendisplay en selecteer bovenin het kopje instellingen. Navigeer naar het menu driving en klik op uw voorkeur van snelheidswaarschuwingen (geluid of APR). Daarnaast biedt de mogelijkheid hierboven de optie om de ISA-functie tijdelijk uit te schakelen.

Lees meer

Over ISA, landen en modellen

Intelligent Speed Assistance (ISA) is een geavanceerd systeem dat de snelheid van een voertuig bewaakt en de bestuurder waarschuwt bij overschrijding van de geldende snelheidslimiet. Het verhoogt de verkeersveiligheid door bewustwording te bevorderen en snelheidsovertredingen te verminderen.