volvo ex30 inklapbare trekhaak
volvo ex30 inklapbare trekhaak
volvo ex30 inklapbare trekhaak

Maximale trekgewicht Volvo EX30

Hier vertellen wij meer over het (maximale) trekgewicht van de nieuwe Volvo EX30. Ook het maximale totaalgewicht en dakbelasting komt aan de orde. De gewichten verschillen per uitvoering. Hoe krachtiger de elektromotor is, des te meer de EX30 kan trekken. Het trekgewicht begint bij 1000 kg en kan tot 1600 kg.

Overschrijding van het toegestane trekgewicht kan leiden tot verminderde remprestaties, stabiliteitsproblemen en overmatige slijtage van de remmen en transmissie. Door op de specificaties te letten, zorgt u ervoor dat de auto binnen de veilige grenzen wordt gebruikt en dat de prestaties, stabiliteit en veiligheid niet in gevaar worden gebracht.

Trekgewicht en dakbelasting

Per aandrijflijn

single motor, single motor extended range, twin motor performancesingle motor, single motor extended range, twin motor performancesingle motor, single motor extended range, twin motor performance
Single MotorSingle Motor
Extended Range
Twin Motor
Performance
Maximaal trekgewicht1000 kg1400 kg1600 kg
Gewicht (rijklaar)1840 kg1850 kg1960 kg
Maximaal totaalgewicht2210 kg2240 kg2335 kg
Maximale dakbelasting75 kg75 kg75 kg

Gewicht specificaties

Single Motor

De Single Motor aandrijflijn van de Volvo EX30 heeft een maximaal trekgewicht van 1000 kg. Het rijklaar gewicht van het voertuig is 1840 kg. Het maximale totaalgewicht van deze compacte SUV, inclusief belading en eventueel getrokken gewicht, bedraagt 2210 kg. Dit is het maximale gewicht dat het voertuig veilig kan dragen zonder de prestaties of veiligheid in gevaar te brengen. Daarnaast heeft de Volvo EX30 een maximale dakbelasting van 75 kg.

Single Motor Extended Range

De Single Motor Extended Range aandrijflijn heeft een maximaal trekgewicht van 1400 kg. Het rijklaar gewicht van deze variant bedraagt 1850 kg. Het maximale totaalgewicht, inclusief het voertuig zelf, lading en passagiers, is vastgesteld op 2240 kg. Bovendien heeft ook deze aandrijflijn een maximale dakbelasting van 75 kg.

Twin Motor Performance

De Twin Motor Performance-aandrijflijn heeft een maximaal trekgewicht van 1600 kg. Het rijklaar gewicht van de Twin Motor Performance is 1960 kg. Dit omvat het gewicht van het voertuig zonder passagiers of lading. Het maximale totaalgewicht van de Twin Motor Performance bedraagt 2335 kg. Ook deze aandrijflijn heeft een maximale dakbelasting van 75 kg.

trekhaak inklappen ex30

Inklapbare trekhaak

Met een simpele druk op de knop in de bagageruimte wordt de trekhaak uitgeklapt. Wanneer de trekhaak niet meer nodig is, kunt u deze weer inklappen door nogmaals op de knop te drukken. Deze trekhaak is voorzien van Trailer Stability Assist-technologie. Wanneer de aanhanger begint te slingeren bij snelheden boven 50 km/h, wordt automatisch remmen geactiveerd. Het systeem voert tevens een veiligheidscontrole uit voordat u vertrekt.

U kunt de trekhaak direct bestellen voor de Volvo EX30. Bent u nog aan het overwegen of u een trekhaak nodig heeft? Geen zorgen, deze kan ook achteraf worden gemonteerd.