volvo auto op slot of ontgrendelen met de volvo cars app
volvo auto op slot of ontgrendelen met de volvo cars app
volvo auto op slot of ontgrendelen met de volvo cars app

Functies in de Volvo Cars app: Volvo On Call

Volvo On Call (VOC) maakt het leven met uw Volvo superhandig. Met deze slimme app op uw smartphone heeft u allerlei handige functies binnen handbereik. Een van de functies in de app is dat u op afstand uw auto kunt checken en besturen. Wilt u weten of uw auto op slot zit, de (voor)verwarming aanzetten op een koude dag of weten waar uw auto is? Met Volvo On Call kan het allemaal, gewoon via uw telefoon. De functionaliteiten in de app hangen af van de uitrusting van uw Volvo, zo hebben niet alle auto’s een standkachel.

log in volvo cars ID - volvo cars applicatie android en ios

volvo auto op slot of ontgrendelen met de volvo cars app

De app alles wat u nodig heeft om volledige controle over uw Volvo te verkrijgen: log in of maak een Volvo ID aan. Zodra u succesvol bent ingelogd, belandt u op de homepagina van de Volvo Cars app. Hier heeft u de mogelijkheid om uw auto te vergrendelen en ontgrendelen, het binnenklimaat te regelen en te controleren of uw auto momenteel aan het opladen is.

klimaat volvo aanzetten met volvo on call app

klimaat aanpassen volvo on call met timers

Met de app kunt u de verwarming of airconditioning al aanzetten, voordat u instapt. Lekker warm of koel, precies zoals u het wilt. Hierbij is er ook een automatische tijd in te stellen, zodat de auto uit zichzelf verwarmt of koeler wordt op het aangegeven tijdstip.

Ga naar de locatie-pagina om zowel de huidige positie van uw Volvo, als uw eigen locatie te bekijken, waardoor u snel uw auto kunt lokaliseren. Naast deze pagina heeft u toegang tot de pagina van uw auto, waar u informatie kunt vinden over eventueel benodigd onderhoud en de functie “driving journal”. Wanneer deze functie is geactiveerd, worden naast het voertuigidentificatienummer (VIN) en de locatie van uw Volvo ook andere ritgerelateerde gegevens verzameld, zoals tijd, afstand, brandstof- en accuverbruik.

Op de pagina van uw auto vindt u tevens details over het benzineverbruik en de kilometerstand. Verken de auto details of raadpleeg de digitale gebruiksaanwijzing van uw auto.

vind mijn volvo - volvo on call app

volvo cars app statistieken van uw volvo model

Veiligheid is superbelangrijk en daarom heeft Volvo On Call een automatische noodoproepfunctie bij een ongeluk. Als er iets gebeurt, wordt automatisch hulp ingeschakeld en wordt de locatie van uw auto doorgegeven aan de hulpdiensten. Bovendien biedt het systeem de mogelijkheid om op afstand de noodknop in de auto te activeren, wat handig kan zijn in noodsituaties.

De app is overigens ook handig voor ouders: u kunt virtuele grenzen instellen waarbinnen de auto mag rijden. Zo krijgt u een melding als de auto buiten die zone gaat, handig als u bijvoorbeeld uw beginnend bestuurder in de gaten wilt houden.

Volvo Cars koppelen aan uw Volvo

Ontdek het ultieme gemak van connectiviteit met Volvo Buitenweg. Wij koppelen graag de Volvo Cars app aan uw Volvo, waardoor u moeiteloos toegang krijgt tot voertuiginformatie, handige bediening op afstand en persoonlijke services, allemaal binnen handbereik via uw smartphone.

Volvo On Call-abonnement verlengen in de Volvo Cars app

Stap 1: Ga naar het tabblad

pictogram volvo auto volvo cars app

Stap 2: Kies Voertuiginformatie

Stap 3: Tik op Verlengen onder Volvo On Call-abonnement

Stap 4: U kunt verder klikken en krijgt de mogelijkheid om het abonnement te verlengen

Bekijk uitleg over de Volvo On Call app