Volvo Recharge elektrische auto wat is SEPP subsidie
Volvo Recharge elektrische auto wat is SEPP subsidie
Volvo Recharge elektrische auto wat is SEPP subsidie

Wat is SEPP-subsidie?

Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren

2023 & 2024: €2950 subsidie op nieuw / €2000 subsidie op tweedehands

Om de aanschaf van volledig elektrische auto’s te stimuleren, heeft de Nederlandse overheid de SEPP-subsidie in het leven geroepen. In deze regeling betaalt de overheid mee bij de aanschaf van een elektrische auto met een fiscale waarde tot €45.000. Hierdoor komen twee nieuwe Volvo’s in aanmerking voor de subsidie: de Volvo EX30 en XC40.

Voor de subsidie heeft de overheid een speciale geldpot klaargezet. In 2023 was dit 67 miljoen euro. Zolang er geld in de pot zit, is de subsidie aan te vragen. Ook op gebruikte elektrische auto’s is de regeling van toepassing, met een subsidie van €2000. De subsidieregeling geldt uitsluitend voor particulieren. Zakelijke klanten kunnen helaas geen aanspraak op de subsidie maken. Als je een 100% elektrische auto koopt of leaset, dan betaalt de overheid €2950 mee. Bij lease wordt maandelijks een bedrag in mindering genomen op het tarief. Eerst was er sprake van dat het subsidiebedrag in 2024 zou worden verlaagd naar €2550, maar dit is van de baan. De pot zal in 2023 niet zijn opgemaakt, waardoor er meer budget over is in 2024. Zodoende blijft het bedrag op €2950. Ook €2000 op een tweedehands auto zal van toepassing blijven.

Fiscale prijs geldt

De Volvo XC40 Essential Edition kost €45.995. Doordat niet de consumentenprijs, maar de fiscale waarde geldt, komt ook deze auto nog net in aanmerking voor de subsidie. Zo kunt u al in een elektrische XC40 rijden voor €43.045.

Subsidie aanvragen

1. De subsidie dient te worden aagevraagd nadat de koop- of Private Lease overeenkomst is afgesloten. De auto hoeft dan nog niet geleverd te zijn of op naam geregistreerd te zijn.
2. Met een geldig DigiD kan via de website van het RVO een verzoek worden ingediend voor de SEPP-subsidie: SEPP aanvragen.