Volvo XC60

Geraffineerde kracht en geavanceerde technologie

 
Zweeds vakmanschap en design
Zweeds vakmanschap en design

Zweeds vakmanschap en design

Het interieur is een moeiteloze combinatie van vorm en functie. Een opgeruimde layout creëert een kalme, inspirerende ruimte.

De zorgvuldig geselecteerde materialen en prachtige accenten zijn een voorbeeld van een interieur dat modern vakmanschap laat zien. Het optionele panoramadak zorgt voor veel natuurlijk licht en is lang genoeg zodat iedereen kan genieten van het uitzicht van de lucht erboven.

Zweeds vakmanschap en design

De toekomst van mobiliteit begint nu

Efficiëntie en elektrificerende performance

Bij de Volvo XC60 is elektrificatie standaard, waarbij u kunt kiezen uit twee verschillende vormen. Het nieuwe 48V mild-hybrid met KERS-technologie zet kinetische energie, die vrijkomt bij remmen of uitrollen, om in elektriciteit. De aandrijflijn werkt met cilinderuitschakeling en is gekoppeld aan een shift-by-wire versnellingsbak. Met radar wordt op de wegsituatie geanticipeerd. De opgeslagen energie wordt ingezet op piekmomenten, zoals optrekken, en levert een brandstofbesparing en verminderde uitstoot op van 15 procent.

Daarnaast is de Volvo XC60 leverbaar met onze bekroonde plug-in hybride technologie. Deze Recharge-modellen worden met een stekker opgeladen. De elektromotor van 11,6 kWh werkt in perfecte harmonie samen met de brandstofmotor, zodat u beschikt over maximale performance en lage uitstoot en kosten per kilometer. In Pure Mode kunt u volledig elektrisch rijden met een snelheid tot 125 km/u en voldoende actieradius zodat u in alle rust en stilte het meeste woon-werkverkeer emissievrij kunt afleggen. Met preconditioning kunt u uw XC60 voorverwarmen of -koelen, zodat het interieur aangenaam is op het moment dat u instapt.

Met de geëlektrificeerde aandrijflijnen in de Volvo XC60 begint de toekomst van mobiliteit nu. Voor u en de volgende generaties.

Vergelijking aandrijflijnen

Gemaakt voor een rijke luisterervaring

Intuïtief en continu verbonden

De XC60 beschikt nu over het Google Infotainment System. Dit biedt u een snellere en meer intuïtieve gebruikerservaring en geïntegreerde functies zoals Google Maps en Google Assistant stembediening. Door standaard over-the-air updates blijft uw navigatie en software up-to-date. Tevens beschikt het nieuwe bestuurdersdisplay over de settings Calm, Navi en Car Centric.

Geniet van elk detail met topklasse Bowers & Wilkins audio in de XC60. Dit premium audiosysteem biedt een kristalheldere en realiteitsgetrouwe geluidservaring door 15 speakers, waaronder een unieke subwoofer die gebruik maakt van lucht buiten de auto om een diepere, weerklinkende bas te creëren. Met drie verschillende room modes – waaronder de beroemde jazzclub Nefertiti en de concertzaal in Göteborg – kunt u het geluid aanpassen aan uw stemming.

Het Harman Kardon Premium Sound-systeem biedt een krachtige audio-ervaring. De 14 luidsprekers zijn afgestemd en aangepast, zodat iedereen het beste geluid hoort. Een bass managementsysteem past de bass aan de akoestiek van de auto aan, waardoor de diepste tonen rijker en helderder worden.

XC60_MY22

Uw persoonlijke assistent

Moeiteloos rijden tijdens elke rit

De Volvo XC60 wordt vanaf de Momentum Business uitvoering standaard geleverd met IntelliSafe Assist en IntelliSafe Surround, met o.m. adaptieve cruise control, dodehoekdetectie en de geavanceerde semi-autonome rijmodus Pilot Assist. Met Pilot Assist wordt vooral langere ritten minder vermoeiend. De auto bestuurt zichzelf en volgt zelfstandig de wegmarkeringen tot snelheden van zo’n 130 km/uur. Met kaartgegevens kan het systeem de snelheid van de Volvo aanpassen om bochten comfortabeler en veiliger te maken met onze Curve Speed Adaptation-technologie. Pilot Assist is een volgende stap op weg naar een volledig zelfrijdende auto – een van de belangrijkste Volvo-innovaties voor de toekomst.

Daarnaast is de Volvo XC60 uitgerust met diverse veiligheidsinnovaties. City Safety helpt mensen binnen en buiten de auto dag en nacht te beschermen en identificeert potentiële gevaren zoals andere voertuigen, fietsers, voetgangers en grote dieren verderop. Het waarschuwt u als het een dreigende botsing detecteert en, als u niet op tijd reageert, remt automatisch om een botsing te helpen voorkomen of verminderen. Dankzij Connected Safety waarschuwt via cloud-techniek de XC60 andere Volvo's in de buurt voor gevaren, zoals glad wegdek.

De Volvo XC60 helpt voorkomen dat de auto van de weg raakt, een van de meest voorkomende soorten ongevallen. Run-off road Mitigation detecteert of de auto de weg dreigt te verlaten en kan met stuurcorrecties en remondersteuning helpen de auto terug op het juiste pad te brengen.

Boek een proefrit

Offerte aanvragen

Uw persoonlijke assistent
Uw persoonlijke assistent

Personaliseer uw XC60

Creëer de XC60 die past bij uw levensstijl

De Volvo XC60 is verkrijgbaar in een aantal uitrustingsniveaus, die uiteraard elk volledig naar smaak zijn aan te vullen met meerdere packs, opties en accessoires zodat uw XC60 geheel is afgestemd op uw levensstijl.

Met de uitvoering Momentum Business beschikt u over o.m. Google infotainment met navigatie en draadloze smartphone integratie, Keyless Drive en een elektrisch bedienbare achterklep.

Inscription biedt u alle luxe, zoals Moritz lederen bekleding, elektrisch verstelbare bestuurdersstoel, verwarmbaar stuurwiel en verwarmde voorstoelen. De premium beleving wordt aangevuld met chromen accenten in het exterieur, natuurlijke houtinleg Driftwood en een pookknop van Orrefors kristal.

Met de R-Design contourstoelen met extra zijdelingse steun, met Nappa leder en Open Grid textiel bekleed, een Dynamic chassis en glossy black elementen in het exterieur en aluminium accenten in het interieur benadrukken het sportieve karakter van de R-Design uitvoering.

Daarnaast is specifiek de Volvo XC60 B4 verkrijgbaar als Momentum.

Optioneel is uw Volvo XC60 o.m. uit te rusten met luchtvering om het comfort naar een nog hoger niveau te tillen. De optie Advanced Air Cleaner zuivert de lucht in de auto en kan tot 95 procent van alle schadelijke PM2.5 (fijn stof) deeltjes tegenhouden. Daarnaast kunt u in combinatie met tailored wool blend bekleding kiezen om uw XC60 (dus ook het stuurwiel, versnellingspook en sleutel) geheel ledervrij uit te rusten.

Boek een proefrit

Offerte aanvragen

Personaliseer uw XC60

Pure performance

XC60 T8 Polestar Engineered

De 405pk (298kW) sterke plug-in hybride aandrijftechnologie, geoptimaliseerde motorsoftware en een aangepast chassis, maken de XC60 Polestar Engineered een zinderende Zweedse SUV die efficiëntie met een geëlektricifeerde rijbeleving combineert.

De plug-in hybride aandrijflijn heeft geoptimaliseerde Polestar motorsoftware voor een nog betere performance. Dynamisch rijden wordt naar een hoger niveau getild, met performance componenten van Öhlins en Akebono. Bijzondere lichtmetalen wielen bevordert de sportieve uitstraling en beperken onafgeveerd gewicht voor een nauwkeurigere, responsievere behendigheid. Glossy zwarte accenten, exterieur badges en unieke interieurdetails waaronder goudkleurige veiligheidsgordels demonstreren de progressieve, exclusieve spirit van Polestar Engineered.

Boek een proefrit

Offerte aanvragen

Pure performance
Pure performance

XC60 Momentum Advantage & Momentum Exclusive

Tijdelijk verkrijgbaar vanaf €52.995

Dit is het moment voor de stap naar de Volvo XC60. Met alle ruimte voor uw actieve leven en een dynamische uitstraling dankzij representatief Scandinavisch design. De XC60 is tijdelijk verkrijgbaar als Momentum Advantage en Momentum Exclusive met een voordeel dat oploopt tot maar liefst €10.000.

Ondanks de scherpe prijsstelling met een vanafprijs van €52.995 is de 197pk sterke mild-hybrid XC60 B4 Momentum Advantage uiterst compleet uitgevoerd. De XC60 B5 Momentum Exclusive is de overtreffende trap van de Momentum Advantage, zowel in uitrusting als vermogen (250pk). Beide modellen zijn naar wens uit te rusten met een Advantage Styling Pack voor slechts €2.995.

Ontdek meer

XC60 Momentum Advantage & Momentum Exclusive
Vestigingen