Volvo XC90

Evolutie van de luxe SUV

 
Hoogste niveau van comfort en vakmanschap
Hoogste niveau van comfort en vakmanschap

Hoogste niveau van comfort en vakmanschap

Alle onderdelen in het interieur zijn perfect op elkaar afgestemd en gemaakt van de beste materialen, zoals soepel leer of duurzaam wol en generfd hout. I.c.m. de tailored wool blend, kan de Volvo XC90 geheel ledervrij worden uitgevoerd.

Ervaar het comfort van de ongeëvenaarde en ergonomische stoelen van Volvo, naar wens uitgerust met ventilatie- en massagefunctie.

Hoogste niveau van comfort en vakmanschap

De toekomst van mobiliteit begint nu

Vernieuwde duurzame aandrijflijnen

Bij de vernieuwde Volvo XC90 is elektrificatie standaard, waarbij u kunt kiezen uit twee verschillende vormen. Het nieuwe 48V mild-hybrid met KERS-technologie zet kinetische energie, die vrijkomt bij remmen of uitrollen, om in elektriciteit. De aandrijflijn werkt met cilinderuitschakeling en is gekoppeld aan een shift-by-wire versnellingsbak. Met radar wordt op de wegsituatie geanticipeerd. De opgeslagen energie wordt ingezet op piekmomenten, zoals optrekken, en levert een brandstofbesparing en verminderde uitstoot op van 15 procent. 

Daarnaast is de Volvo XC90 leverbaar met onze bekroonde plug-in hybride technologie. Deze Recharge-modellen worden met een stekker opgeladen. De elektromotor van 11,6 kWh werkt in perfecte harmonie samen met de brandstofmotor, zodat u beschikt over maximale performance en lage uitstoot en kosten per kilometer. In Pure Mode kunt u volledig elektrisch rijden met een snelheid tot 125 km/u en voldoende actieradius zodat u in alle rust en stilte het meeste woon-werkverkeer emissievrij kunt afleggen. Met preconditioning kunt u uw XC90 voorverwarmen of -koelen, zodat het interieur aangenaam is op het moment dat u instapt.

Zoals elke nieuwe Volvo is ook de XC90 vanaf het begin ontworpen om hybride techniek te gebruiken. Er is dus geen compromis in veelzijdigheid, stijl of bruikbaarheid.

Vergelijking aandrijflijnen

Gebouwd voor prachtige audio

Premium geluidservaring en connectiviteit

Het Bowers & Wilkins audiosysteem is hand in hand ontwikkeld met de XC90, dus het geluid dat u hoort past perfect in het interieur. De 19 luidsprekers hebben een unieke subwoofer die lucht van buiten de auto binnenzuigt om diepe, rijke bassen te creëren. Met drie ruimtemodi - waaronder de beroemde jazzclub Nefertiti en de concertzaal in Göteborg - kunt u het geluid aanpassen aan uw stemming.

Het Harman Kardon Premium Sound-systeem biedt een krachtige audio-ervaring. De 14 luidsprekers zijn afgestemd en aangepast, zodat iedereen het beste geluid hoort. Een bass managementsysteem past de bass aan de akoestiek van de auto aan, waardoor de diepste tonen rijker en helderder worden.

De Volvo XC90 ondersteunt zowel draadloos laden van uw telefoon als Apple CarPlay en Android Auto, waardoor het middendisplay een extensie van uw smartphone wordt. Krijg toegang tot uw muziek en berichten of bel met de stembesturingsassistent van uw telefoon.

XC90_MY21

Uw assistent onderweg

Ontzorgen tijdens uw langere ritten

De Volvo XC90 wordt standaard geleverd met IntelliSafe Assist en IntelliSafe Surround, met o.m. adaptieve cruise control, dodehoekdetectie en de geavanceerde semi-autonome rijmodus Pilot Assist. Met Pilot Assist wordt vooral langere ritten minder vermoeiend. De auto bestuurt zichzelf en volgt zelfstandig de wegmarkeringen tot snelheden van zo’n 130 km/uur. Met kaartgegevens kan het systeem de snelheid van de Volvo aanpassen om bochten comfortabeler en veiliger te maken met onze Curve Speed Adaptation-technologie. Pilot Assist is een volgende stap op weg naar een volledig zelfrijdende auto – een van de belangrijkste Volvo-innovaties voor de toekomst.

Daarnaast is de Volvo XC90 uitgerust met diverse veiligheidsinnovaties. City Safety helpt mensen binnen en buiten de auto dag en nacht te beschermen en identificeert potentiële gevaren zoals andere voertuigen, fietsers, voetgangers en grote dieren verderop. Het waarschuwt u als het een dreigende botsing detecteert en, als u niet op tijd reageert, remt automatisch om een botsing te helpen voorkomen of verminderen. Dankzij Connected Safety waarschuwt via cloud-techniek de XC90 andere Volvo's in de buurt voor gevaren, zoals glad wegdek.

De Volvo XC90 helpt voorkomen dat de auto van de weg raakt, een van de meest voorkomende soorten ongevallen. Run-off road Mitigation detecteert of de auto de weg dreigt te verlaten en kan met stuurcorrecties en remondersteuning helpen de auto terug op het juiste pad te brengen.

Boek een proefrit

Offerte aanvragen

Uw assistent onderweg
Uw assistent onderweg

Personaliseer uw XC90

Geheel afgestemd op uw leven

De vernieuwde Volvo XC90 is verkrijgbaar in drie uitrustingsniveaus, die uiteraard elk zijn aan te vullen met packs, opties en accessoires zodat uw XC90 volledig is afgestemd op uw leven.

Met de premium Momentum Business (benzine)/ Inscription Expression (PHEV) uitvoering beschikt u over o.m. lederen bekleding, high performance audio en Sensus navigatie met gratis lifetime updates. De auto is uitgevoerd met 19 inch Black Diamond Cut aluminium velgen, een zwarte grille met chromen verticale lamellen en cross-brushed aluminium inleg. Deze uitvoering is met name voor zakelijke rijders bijzonder interessant.

De Inscription-uitvoering kenmerkt zich door luxe met o.m. Moritz lederen bekleding, elektrisch verstelbare voorstoelen met geheugen en een versnellingsknop van Orrefors kristal. Deze XC90 is uitgerust met 20 inch Diamond Cut/Black velgen en een grille met verticale chromen lamellen. Ook kan worden gekozen voor 6 stoelen, in plaats van de standaard 2-3-2 configuratie.

Details zoals met Nappa leder en nubuck beklede contourstoelen, metal mesh aluminium inleg en een R-Design kunstlederen stuurwiel benadrukken het sportieve karakter van de R-Design. Het exterieur is voorzien van een glossy black grille, dakrails en buitenspiegels en 20 inch Matt Black velgen.

Optioneel is uw Volvo XC90 o.m. uit te rusten met luchtvering om het comfort naar een nog hoger niveau te tillen. De optie Advanced Air Cleaner zuivert de lucht in de auto en kan tot 95 procent van alle schadelijke PM2.5 (fijn stof) deeltjes tegenhouden.

Boek een proefrit

Offerte aanvragen

Personaliseer uw XC90

Volvo XC90 Inscription Exclusive

Ultieme luxe en tijdelijk verkrijgbaar vanaf €87.995

Met de nieuwe Volvo XC90 Recharge T8 Plug-in hybrid Inscription Exclusive introduceert Volvo een ongekend luxe uitgeruste fullsize SUV.  De vanafprijs van de luxe XC90 Recharge T8 Inscription Exclusive is een voor zijn klasse verleidelijke €87.995. Dit betekent een voordeel van meer dan €7.500.

Omdat Harman Kardon Audio standaard is bij de XC90 Inscription Exclusive, kunt u voor een relatief gunstige prijs van €2.425 upgraden naar Bowers & Wilkins Premium Audio. Naar wens is de Volvo XC90 T8 Inscription Exclusive uit te rusten met een Exclusive Styling Pack of Rugged Styling Pack, voor slechts €3.995. 

Ontdek meer

Volvo XC90 Inscription Exclusive
Volvo XC90 Inscription Exclusive
Vestigingen