Volvo V90 Cross Country

Uw verfijnde avontuur wacht op u

 
Zweeds design en vakmanschap
Zweeds design en vakmanschap

Zweeds design en vakmanschap

We geloven in schoonheid door eenvoud. Dit ervaart u in de perfecte lichtinval waardoor u ontspant op het moment dat u instapt. En het gebruik van natuurlijke en duurzame materialen.

Exclusief in de V90 Cross Country wordt gebruik gemaakt van zwarte inlegstukken, gemaakt van Noord Amerikaans walnotenhout, met een symmetrisch patroon dat gecreëerd is met behulp van bookmatched houtfineer.

Zweeds design en vakmanschap

Rij uw avontuur comfortabel tegemoet

Standaard vierwielaandrijving en duurzame aandrijflijn

De Volvo V90 Cross Country is ontworpen om het avontuur comfortabel tegemoet te rijden. De 210mm bodemvrijheid, charcoal dorpels, wielkastverbreders en achterbumper benadrukken het doelgerichte karakter van de Cross Country en helpen de carrosserie beschermen. All Wheel Drive, die maximaal 50 procent van het vermogen naar de achterwielen stuurt, geeft grip op het wegdek, welk type dit ook is. U heeft altijd de controle, ook onder uitdagende omstandigheden. Met de Off-Road modus herkalibreert de auto de reacties om rijden buiten de gebaande paden te vergemakkelijken.

De V90 Cross Country wordt geleverd met een geëlektrificeerde aandrijflijn. Het nieuwe 48V mild-hybrid met KERS-technologie zet kinetische energie, die vrijkomt bij remmen of uitrollen, om in elektriciteit. De aandrijflijn werkt met cilinderuitschakeling en is gekoppeld aan een shift-by-wire versnellingsbak. Met radar wordt op de wegsituatie geanticipeerd. De opgeslagen energie wordt ingezet op piekmomenten, zoals optrekken, en levert een brandstofbesparing en verminderde uitstoot op van 15 procent.

Boek een proefrit

Offerte aanvragen

Zo klinkt perfectie

Premium geluidservaring en connectiviteit

De V90 Cross Country beschikt nu over het Google Android Infotainment System. Dit biedt u een snellere en meer intuïtieve gebruikerservaring en geïntegreerde functies zoals Google Maps en Google Assistant stembediening. Door standaard over-the-air updates blijft uw navigatie en software up-to-date. Tevens beschikt uw nieuwe bestuurdersdisplay over de settings Calm, Navi en Car Centric.

Geniet van elk detail met topklasse Bowers & Wilkins audio in de V90 Cross Country. Dit premium audiosysteem biedt een kristalheldere en realiteitsgetrouwe geluidservaring door 15 speakers, waaronder een unieke subwoofer die gebruik maakt van lucht buiten de auto om een diepere, weerklinkende bas te creëren. Met drie verschillende room modes – waaronder de beroemde jazzclub Nefertiti en de concertzaal in Göteborg – kunt u het geluid aanpassen aan uw stemming.

Het Harman Kardon Premium Sound-systeem biedt een krachtige audio-ervaring. De 14 luidsprekers zijn afgestemd en aangepast, zodat iedereen het beste geluid hoort. Een bass managementsysteem past de bass aan de akoestiek van de auto aan, waardoor de diepste tonen rijker en helderder worden.

V90CC_MY21

Uw assistent onderweg

Ondersteuning tijdens uw langere ritten

De V90 Cross Country Pro belichaamt het trotse erfgoed van Volvo: innovatie waarin de mens centraal staat. De V90 Cross Country wordt standaard geleverd met IntelliSafe Assist en IntelliSafe Surround, met o.m. adaptieve cruise control, dodehoekdetectie en de geavanceerde semi-autonome rijmodus Pilot Assist. Met Pilot Assist wordt vooral langere ritten minder vermoeiend. De auto bestuurt zichzelf en volgt zelfstandig de wegmarkeringen tot snelheden van zo’n 130 km/uur. Met kaartgegevens kan het systeem de snelheid van de Volvo aanpassen om bochten comfortabeler en veiliger te maken met onze Curve Speed Adaptation-technologie.

Daarnaast is de Volvo V90 Cross Country uitgerust met diverse veiligheidssystemen. City Safety helpt mensen binnen en buiten de auto dag en nacht te beschermen en identificeert potentiële gevaren zoals andere voertuigen, fietsers, voetgangers en grote dieren verderop. Het waarschuwt u als het een dreigende botsing detecteert en, als u niet op tijd reageert, remt automatisch om een botsing te helpen voorkomen of verminderen. Dankzij Connected Safety waarschuwt via cloud-techniek de V90 Cross Country andere Volvo's in de buurt voor gevaren, zoals glad wegdek.

De Volvo V90 Cross Country helpt voorkomen dat de auto onbedoeld van de weg raakt, een van de meest voorkomende soorten ongevallen. Run-off road Mitigation detecteert of de auto de weg dreigt te verlaten en kan met stuurcorrecties en remondersteuning helpen de auto terug op het juiste pad te brengen.

Boek een proefrit

Offerte aanvragen

Uw assistent onderweg
Uw assistent onderweg

Personaliseer uw V90 Cross Country

Geheel afgestemd op uw leven

Standaard is de Volvo V90 Cross Country al erg rijk uitgerust. Naar wens kunt u uw V90 Cross Country aankleden met diverse packs, opties en accessoires, zodat de auto geheel is afgestemd op uw leven.

Met het Lounge pakket beschikt u, naast climate control met vier zones, ook over een elektrisch bedienbaar glazen panoramisch dak.

De winter zit ingebakken in het Zweedse DNA. Met een parkeerverwarming is uw V90 Cross Country altijd voorbereid op winterse omstandigheden. Met de Volvo Cars app op uw smartphone stelt u de verwarming eenvoudig in, zodat uw auto behaaglijk warm is en de ruiten zijn ontdooid op het moment dat u instapt.

Boek een proefrit

Offerte aanvragen

Personaliseer uw V90 Cross Country
Vestigingen