Volvo V90

Veelzijdig en verfijnd. Zweedse precisie ten voeten uit.

 
Elegant silhouet en een slim en veelzijdig interieur
Elegant silhouet en een slim en veelzijdig interieur

Elegant silhouet en een slim en veelzijdig interieur

De Volvo V90 straalt klasse uit. Een estate met karakter. Puur Scandinavisch design, gecombineerd met veelzijdige flexibiliteit.

De opvallende lijn van de auto wordt versterkt door achterlichten die het raam omlijsten. De indrukwekkende uitstraling is er een van kracht, met subtiele en onderscheidende details.

Elegant silhouet en een slim en veelzijdig interieur

De toekomst van mobiliteit begint nu

Hybride efficiëntie en geraffineerde performance

Bij de vernieuwde Volvo V90 is elektrificatie standaard, waarbij u kunt kiezen uit twee verschillende vormen. Het nieuwe 48V mild-hybrid met KERS-technologie zet kinetische energie, die vrijkomt bij remmen of uitrollen, om in elektriciteit. De aandrijflijn werkt met cilinderuitschakeling en is gekoppeld aan een shift-by-wire versnellingsbak. Met radar wordt op de wegsituatie geanticipeerd. De opgeslagen energie wordt ingezet op piekmomenten, zoals optrekken, en levert een brandstofbesparing en verminderde uitstoot op van 15 procent.

Daarnaast is de Volvo V90 leverbaar met onze bekroonde plug-in hybride technologie. Deze Recharge-modellen worden met een stekker opgeladen. De elektromotor van 11,6 kWh werkt in perfecte harmonie samen met de brandstofmotor, zodat u beschikt over maximale performance en lage uitstoot en kosten per kilometer. In Pure Mode kunt u volledig elektrisch rijden met een snelheid tot 125 km/u en voldoende actieradius zodat u in alle rust en stilte het meeste woon-werkverkeer emissievrij kunt afleggen. Met preconditioning kunt u uw V90 voorverwarmen of -koelen, zodat het interieur aangenaam is op het moment dat u instapt.

Met de geëlektrificeerde aandrijflijnen in de Volvo V90 begint de toekomst van mobiliteit nu. Voor u en uw gezin.

Vergelijking aandrijflijnen

Zo klinkt perfectie

Van pop tot jazz en klassiek

De V90 beschikt nu over het Google Android Infotainment System. Dit biedt u een snellere en meer intuïtieve gebruikerservaring en geïntegreerde functies zoals Google Maps en Google Assistant stembediening. Door standaard over-the-air updates blijft uw navigatie en software up-to-date. Tevens beschikt uw nieuwe bestuurdersdisplay over de settings Calm, Navi en Car Centric.

Geniet van elk detail met topklasse Bowers & Wilkins audio in de V90. Dit premium audiosysteem biedt een kristalheldere en realiteitsgetrouwe geluidservaring door 15 speakers, waaronder een unieke subwoofer die gebruik maakt van lucht buiten de auto om een diepere, weerklinkende bas te creëren. Met drie verschillende room modes – waaronder de beroemde jazzclub Nefertiti en de concertzaal in Göteborg – kunt u het geluid aanpassen aan uw stemming.

Het Harman Kardon Premium Sound-systeem biedt een krachtige audio-ervaring. De 14 luidsprekers zijn afgestemd en aangepast, zodat iedereen het beste geluid hoort. Een bass managementsysteem past de bass aan de akoestiek van de auto aan, waardoor de diepste tonen rijker en helderder worden.

V90_MY21

Uw persoonlijke assistent

Tijdens korte en langere ritten

De Volvo V90 wordt standaard geleverd met IntelliSafe Assist en IntelliSafe Surround, met o.m. adaptieve cruise control, dodehoekdetectie en de geavanceerde semi-autonome rijmodus Pilot Assist. Met Pilot Assist wordt vooral langere ritten minder vermoeiend. De auto bestuurt zichzelf en volgt zelfstandig de wegmarkeringen tot snelheden van zo’n 130 km/uur. Met kaartgegevens kan het systeem de snelheid van de Volvo aanpassen om bochten comfortabeler en veiliger te maken met onze Curve Speed Adaptation-technologie. Pilot Assist is een volgende stap op weg naar een volledig zelfrijdende auto – een van de belangrijkste Volvo-innovaties voor de toekomst.

Daarnaast is de Volvo V90 uitgerust met diverse veiligheidsinnovaties. City Safety helpt mensen binnen en buiten de auto dag en nacht te beschermen en identificeert potentiële gevaren zoals andere voertuigen, fietsers, voetgangers en grote dieren verderop. Het waarschuwt u als het een dreigende botsing detecteert en, als u niet op tijd reageert, remt automatisch om een botsing te helpen voorkomen of verminderen. Dankzij Connected Safety waarschuwt via cloud-techniek de V90 andere Volvo's in de buurt voor gevaren, zoals glad wegdek.

De Volvo V90 helpt voorkomen dat de auto van de weg raakt, een van de meest voorkomende soorten ongevallen. Run-off road Mitigation detecteert of de auto de weg dreigt te verlaten en kan met stuurcorrecties en remondersteuning helpen de auto terug op het juiste pad te brengen.

Boek een proefrit

Uw persoonlijke assistent
Uw persoonlijke assistent

Personaliseer uw V90

Geheel afgestemd op uw leven

De vernieuwde Volvo V90 is verkrijgbaar in vier uitrustingsniveaus, die uiteraard elk volledig naar smaak zijn aan te vullen met meerdere packs, opties en accessoires zodat uw V90 geheel is afgestemd op uw leven.

Met de uitvoering Momentum Business (mild hybrid) en Inscription Expression (plug-in hybrid) heeft u de beschikking over o.m. high performance audio, comfortstoelen met lederen bekleding en stoelverwarming, Google infotainment en navigatie en Park Assist met parkeercamera achter. 

Inscription biedt u alle luxe. Met dit topniveau is uw V90 uitgerust met tal van opties, zoals met Moritz leder beklede stoelen, waarbij de voorstoelen elektrisch verstelbaar zijn, chromen details van het exterieur en een pookknop van Orrefors kristal.

De V90 is nu leverbaar als aantrekkelijke T8 Inscription Exclusive. Bovenop de standaarduitrusting van de Inscription heeft u de beschikking over o.m. Nappa lederen bekleding met ventilatie en massagefunctie, 360 graden camera's, Head-up display, Harman Kardon Audio en panoramadak. De S90 T8 Inscription Exclusive is verkrijgbaar vanaf €69.995 en biedt een voordeel van meer dan €7.000. 

De R-Design contourstoelen met extra zijdelingse steun, het R-Design 4-spaaks kunstlederen stuurwiel, een 15mm verlaagd dynamic chassis en de glossy black details van het exterieur benadrukken het sportieve karakter van de R-Design uitvoering.

Optioneel is uw Volvo V90 o.m. uit te rusten met luchtvering om het comfort naar een nog hoger niveau te tillen. De optie Advanced Air Cleaner zuivert de lucht in de auto en kan tot 95 procent van alle schadelijke PM2.5 (fijn stof) deeltjes tegenhouden. Daarnaast kunt u in combinatie met tailored wool blend bekleding kiezen om uw V90 (dus ook het stuurwiel, versnellingspook en sleutel) geheel ledervrij uit te rusten.

Boek een proefrit

Personaliseer uw V90
Vestigingen