Volvo S90

Elegant design, exceptionele performance en ongeëvenaarde luxe

 
Een samensmelting van luxe en design
Een samensmelting van luxe en design

Een samensmelting van luxe en design

De vernieuwde Volvo S90 wordt gekenmerkt door elegant design en ultieme luxe. Neem plaats op de befaamde Volvo stoelen die zijn bekleed met natuurlijk leder of duurzaam premium wol. De stoelen bieden veel comfort, zeker met de optionele massage- en ventilatiefunctie.

Het interieur is een oase van rust en ruimte. Het vakmanschap komt in alle details naar voren, zoals bij de versnellingsknop die van Orrefors kristal is vervaardigd.

Een samensmelting van luxe en design

De toekomst van mobiliteit begint nu

Hybride efficiëntie en geraffineerde performance

Bij de vernieuwde Volvo S90 is elektrificatie standaard, waarbij u kunt kiezen uit twee verschillende vormen. Het nieuwe 48V mild-hybrid met KERS-technologie zet kinetische energie, die vrijkomt bij remmen of uitrollen, om in elektriciteit. De aandrijflijn werkt met cilinderuitschakeling en is gekoppeld aan een shift-by-wire versnellingsbak. Met radar wordt op de wegsituatie geanticipeerd. De opgeslagen energie wordt ingezet op piekmomenten, zoals optrekken, en levert een brandstofbesparing en verminderde uitstoot op van 15 procent.

Daarnaast is de Volvo S90 leverbaar met onze bekroonde plug-in hybride technologie. Deze Recharge-modellen worden met een stekker opgeladen. De elektromotor van 11,6 kWh werkt in perfecte harmonie samen met de brandstofmotor, zodat u beschikt over maximale performance en lage uitstoot en kosten per kilometer. In Pure Mode kunt u volledig elektrisch rijden met een snelheid tot 125 km/u en voldoende actieradius zodat u in alle rust en stilte het meeste woon-werkverkeer emissievrij kunt afleggen. Met preconditioning kunt u uw S90 voorverwarmen of -koelen, zodat het interieur aangenaam is op het moment dat u instapt.

Met de geëlektrificeerde aandrijflijnen in de Volvo S90 begint de toekomst van mobiliteit nu.

Vergelijking aandrijflijnen

Zo klinkt perfectie

In elk genre, van jazz tot klassiek

De S90 beschikt nu over het Google Android Infotainment System. Dit biedt u een snellere en meer intuïtieve gebruikerservaring en geïntegreerde functies zoals Google Maps en Google Assistant stembediening. Door standaard over-the-air updates blijft uw navigatie en software up-to-date. Tevens beschikt uw nieuwe bestuurdersdisplay over de settings Calm, Navi en Car Centric.

Geniet van elk detail met topklasse Bowers & Wilkins audio in de S90. Dit premium audiosysteem biedt een kristalheldere en realiteitsgetrouwe geluidservaring door 15 speakers, waaronder een unieke subwoofer die gebruik maakt van lucht buiten de auto om een diepere, weerklinkende bas te creëren. Met drie verschillende room modes – waaronder de beroemde jazzclub Nefertiti en de concertzaal in Göteborg – kunt u het geluid aanpassen aan uw stemming.

Het Harman Kardon Premium Sound-systeem biedt een krachtige audio-ervaring. De 14 luidsprekers zijn afgestemd en aangepast, zodat iedereen het beste geluid hoort. Een bass managementsysteem past de bass aan de akoestiek van de auto aan, waardoor de diepste tonen rijker en helderder worden.

S90_MY21

Uw persoonlijke assistent

Tijdens korte en langere ritten

De Volvo S90 wordt standaard geleverd met IntelliSafe Assist en IntelliSafe Surround, met o.m. adaptieve cruise control, dodehoekdetectie en de geavanceerde semi-autonome rijmodus Pilot Assist. Met Pilot Assist wordt vooral langere ritten minder vermoeiend. De auto bestuurt zichzelf en volgt zelfstandig de wegmarkeringen tot snelheden van zo’n 130 km/uur. Met kaartgegevens kan het systeem de snelheid van de Volvo aanpassen om bochten comfortabeler en veiliger te maken met onze Curve Speed Adaptation-technologie. Pilot Assist is een volgende stap op weg naar een volledig zelfrijdende auto – een van de belangrijkste Volvo-innovaties voor de toekomst.

Daarnaast is de Volvo S90 uitgerust met diverse veiligheidsinnovaties. City Safety helpt mensen binnen en buiten de auto dag en nacht te beschermen en identificeert potentiële gevaren zoals andere voertuigen, fietsers, voetgangers en grote dieren verderop. Het waarschuwt u als het een dreigende botsing detecteert en, als u niet op tijd reageert, remt automatisch om een botsing te helpen voorkomen of verminderen. Dankzij Connected Safety waarschuwt via cloud-techniek de S90 andere Volvo's in de buurt voor gevaren, zoals glad wegdek.

De Volvo S90 helpt voorkomen dat de auto van de weg raakt, een van de meest voorkomende soorten ongevallen. Run-off road Mitigation detecteert of de auto de weg dreigt te verlaten en kan met stuurcorrecties en remondersteuning helpen de auto terug op het juiste pad te brengen.

Boek een proefrit

Offerte aanvragen

Uw persoonlijke assistent
Uw persoonlijke assistent

Personaliseer uw S90

Onderscheidend vermogen en geheel op u afgestemd

De vernieuwde Volvo S90 is verkrijgbaar in drie uitrustingsniveaus, die uiteraard elk volledig naar smaak zijn aan te vullen met meerdere packs, opties en accessoires zodat uw auto geheel is afgestemd op uw leven.

Met de uitvoering Momentum Business (mild hybrid) en Inscription Expression (plug-in hybrid) heeft u de beschikking over o.m. high performance audio, comfortstoelen met lederen bekleding en stoelverwarming, Google infotainment en navigatie en Park Assist met parkeercamera achter. 

Inscription biedt u alle luxe. Met dit topniveau is uw S90 uitgerust met tal van opties, zoals met Moritz leder beklede stoelen, waarbij de voorstoelen elektrisch verstelbaar zijn, chromen details van het exterieur en een pookknop van Orrefors kristal.

De S90 is nu leverbaar als aantrekkelijke T8 Inscription Exclusive. Bovenop de standaarduitrusting van de Inscription heeft u de beschikking over o.m. Nappa lederen bekleding met ventilatie en massagefunctie, 360 graden camera's, Head-up display, Harman Kardon Audio en schuifdak. De S90 T8 Inscription Exclusive is verkrijgbaar vanaf €69.995 en biedt een voordeel van meer dan €6500.

Optioneel is uw Volvo S90 o.m. uit te rusten met luchtvering om het comfort naar een nog hoger niveau te tillen. De optie Advanced Air Cleaner zuivert de lucht in de auto en kan tot 95 procent van alle schadelijke PM2.5 (fijn stof) deeltjes tegenhouden. Daarnaast kunt u in combinatie met tailored wool blend bekleding kiezen om uw S90 (dus ook het stuurwiel, versnellingspook en sleutel) geheel ledervrij uit te rusten.

Boek een proefrit

Offerte aanvragen

Personaliseer uw S90
Vestigingen