Volvo S60

De evolutie van de sportieve sedan

 
Modern vakmanschap
Modern vakmanschap

Modern vakmanschap

De keuze in design en materialen weerspiegelt waar u voor staat: vernieuwend en pure kwaliteit. Het strakke touch screen is uw intuïtieve commandocentrum, terwijl de unieke luchtroosters minimalistische bediening hebben.

Onze stoelen staan erom bekend dat zij bij lange afstanden veel comfort bieden met de ondersteuning die u nodig heeft om zich na elke rit nog steeds fris te voelen.

Modern vakmanschap

De toekomst van mobiliteit begint nu

Efficiëntie en elektrificerende performance

Bij de Volvo S60 is elektrificatie standaard, waarbij u kunt kiezen uit twee verschillende vormen. Het nieuwe 48V mild-hybrid met KERS-technologie zet kinetische energie, die vrijkomt bij remmen of uitrollen, om in elektriciteit. De aandrijflijn werkt met cilinderuitschakeling en is gekoppeld aan een shift-by-wire versnellingsbak. Met radar wordt op de wegsituatie geanticipeerd. De opgeslagen energie wordt ingezet op piekmomenten, zoals optrekken, en levert een brandstofbesparing en verminderde uitstoot op van 15 procent.

Daarnaast is de Volvo S60 leverbaar met onze bekroonde plug-in hybride technologie. Deze Recharge-modellen worden met een stekker opgeladen. De elektromotor van 11,6 kWh werkt in perfecte harmonie samen met de brandstofmotor, zodat u beschikt over maximale performance en lage uitstoot en kosten per kilometer. In Pure Mode kunt u volledig elektrisch rijden met een snelheid tot 125 km/u en voldoende actieradius zodat u in alle rust en stilte het meeste woon-werkverkeer emissievrij kunt afleggen. Met preconditioning kunt u uw S60 voorverwarmen of -koelen, zodat het interieur aangenaam is op het moment dat u instapt.

Met de geëlektrificeerde aandrijflijnen in de Volvo S60 begint de toekomst van mobiliteit nu. Zonder aan efficiency en performance in te moeten leveren.

Vergelijking aandrijflijnen

Gemaakt voor een rijke luisterervaring

Intuïtief en continu verbonden

Geniet van elk detail met topklasse Bowers & Wilkins audio in de S60. Dit premium audiosysteem biedt een kristalheldere en realiteitsgetrouwe geluidservaring door 15 speakers, waaronder een unieke subwoofer die gebruik maakt van lucht buiten de auto om een diepere, weerklinkende bas te creëren. Met drie verschillende room modes – waaronder de beroemde jazzclub Nefertiti en de concertzaal in Göteborg – kunt u het geluid aanpassen aan uw stemming.

Het Harman Kardon Premium Sound-systeem biedt een krachtige audio-ervaring. De 14 luidsprekers zijn afgestemd en aangepast, zodat iedereen het beste geluid hoort. Een bass managementsysteem past de bass aan de akoestiek van de auto aan, waardoor de diepste tonen rijker en helderder worden.

De Volvo S60 ondersteunt zowel draadloos laden van uw telefoon als Apple CarPlay en Android Auto, waardoor het middendisplay een extensie van uw smartphone wordt. Krijg toegang tot uw muziek en berichten of bel met de stembesturingsassistent van uw telefoon.

S60_MY21

Uw persoonlijke assistent

Moeiteloos rijden tijdens elke rit

De Volvo S60 wordt standaard geleverd met IntelliSafe Assist en IntelliSafe Surround, met o.m. adaptieve cruise control, dodehoekdetectie en de geavanceerde semi-autonome rijmodus Pilot Assist. Met Pilot Assist wordt vooral langere ritten minder vermoeiend. De auto bestuurt zichzelf en volgt zelfstandig de wegmarkeringen tot snelheden van zo’n 130 km/uur. Met kaartgegevens kan het systeem de snelheid van de Volvo aanpassen om bochten comfortabeler en veiliger te maken met onze Curve Speed Adaptation-technologie. Pilot Assist is een volgende stap op weg naar een volledig zelfrijdende auto – een van de belangrijkste Volvo-innovaties voor de toekomst.

Daarnaast is de Volvo S60 uitgerust met diverse veiligheidsinnovaties. City Safety helpt mensen binnen en buiten de auto dag en nacht te beschermen en identificeert potentiële gevaren zoals andere voertuigen, fietsers, voetgangers en grote dieren verderop. Het waarschuwt u als het een dreigende botsing detecteert en, als u niet op tijd reageert, remt automatisch om een botsing te helpen voorkomen of verminderen. Dankzij Connected Safety waarschuwt via cloud-techniek de S60 andere Volvo's in de buurt voor gevaren, zoals glad wegdek.

De Volvo S60 helpt voorkomen dat de auto van de weg raakt, een van de meest voorkomende soorten ongevallen. Run-off road Mitigation detecteert of de auto de weg dreigt te verlaten en kan met stuurcorrecties en remondersteuning helpen de auto terug op het juiste pad te brengen.

Boek een proefrit

Offerte aanvragen

Uw persoonlijke assistent
Uw persoonlijke assistent

Personaliseer uw S60

Creëer de S60 die past bij uw leven

De Volvo S60 is verkrijgbaar in twee uitrustingsniveaus, die uiteraard elk volledig naar smaak zijn aan te vullen met meerdere packs, opties en accessoires zodat uw S60 perfect op u is afgestemd.

Inscription biedt u alle luxe, zoals Moritz lederen bekleding, elektrisch verstelbare bestuurdersstoel, verwarmbaar stuurwiel en verwarmde voorstoelen. De premium beleving wordt aangevuld met chromen accenten in het exterieur, natuurlijke houtinleg Driftwood en een pookknop van Orrefors kristal.

De R-Design contourstoelen met extra zijdelingse steun, met Agnes Nappa leder en Open Grid textiel bekleed, een 15mm verlaagd sportchassis en glossy black elementen in het exterieur en aluminium accenten in het interieur benadrukken het sportieve karakter van de R-Design uitvoering.

Optioneel is uw Volvo S60 o.m. uit te rusten met elektronisch instelbare dempers om het comfort naar een nog hoger niveau te tillen. De optie Advanced Air Cleaner zuivert de lucht in de auto en kan tot 95 procent van alle schadelijke PM2.5 (fijn stof) deeltjes tegenhouden. Daarnaast kunt u voor tailored wool blend bekleding kiezen zodat uw S60 (dus ook het stuurwiel, versnellingspook en sleutel) geheel ledervrij is.

Boek een proefrit

Offerte aanvragen

Personaliseer uw S60

Pure performance

S60 T8 Polestar Engineered

De 405pk (298kW) sterke plug-in hybride aandrijftechnologie, geoptimaliseerde motorsoftware en een aangepast chassis, maken de S60 Polestar Engineered een zinderende Zweedse SUV die efficiëntie met een geëlektricifeerde rijbeleving combineert.

De plug-in hybride aandrijflijn heeft geoptimaliseerde Polestar motorsoftware voor een nog betere performance. Dynamisch rijden wordt naar een hoger niveau getild, met performance componenten van Öhlins en Brembo. Bijzondere lichtmetalen wielen bevordert de sportieve uitstraling en beperken onafgeveerd gewicht voor een nauwkeurigere, responsievere behendigheid. Glossy zwarte accenten, exterieur badges en unieke interieurdetails waaronder goudkleurige veiligheidsgordels demonstreren de progressieve, exclusieve spirit van Polestar Engineered.

Boek een proefrit

Offerte aanvragen

Pure performance
Pure performance
Vestigingen