Volvo Erkend Schadeherstel

Wat te doen bij schade?

Schadeherstel

Via Volvo Buitenweg

U heeft schade, wat vervelend. We hopen dat het goed met u gaat en dat de schade meevalt. Maar wat nu? Op deze pagina vertellen wij hoe de afwikkeling van een schade werkt. Via Volvo Buitenweg bent u verzekerd van hoogwaardig schadeherstel volgens de strenge Volvo normen. Tegenwoordig gaat het niet alleen maar om plaatwerk. Volvo’s zitten vol veiligheidsapparatuur, een kleine afwijking in een camera of een verkeerd gerepareerde bumper kan voor grote gevolgen zorgen. Daarom laat u de schade liever door een erkende hersteller uitvoeren.

Ik heb schade, wat nu?

Stap 1

Ga na bij uw verzekering of Volvo Buitenweg de schade mag herstellen. Dit hangt af van uw contract.

Stap 2

Neem telefonisch contact met ons op om de schade te melden. Wij plannen de auto in voor het herstel.

Stap 3

Met ons stemt u af hoe de auto bij het herstelbedrijf komt. Direct op transport vanaf het ongeval, eerst naar ons of als de auto nog rijdbaar is kunt u zelf de auto bij het herstelbedrijf voor een leenauto omwisselen.

Stap 4

Uw auto wordt geïnspecteerd. De schade wordt in kaart gebracht en een kostenraming wordt gemaakt. Bij zware schade is dit ook het moment waarop wordt bepaald of de schade nog te repareren is, of dat uw auto total-loss is.

Stap 5

Uw auto wordt Volvo Erkend hersteld.

Schadeherstel van het hoogste niveau

Schadeherstel van het hoogste niveau

Schadeherstel van het hoogste niveau

Schadeherstel volgens Volvo richtlijnen

Buitenweg heeft in 2022 de eerste Volvo Autotech Alliantie opgericht, schadeherstel van het hoogste niveau in samenwerking met ASN Autoschade Almere en Amsterdam. Door de schade via Buitenweg te laten herstellen, weet u zeker dat dit volgens de strenge normen van Volvo gebeurt, met uitsluitend originele onderdelen. Om veilig en correct schadeherstel in de toekomst te garanderen is met steeds complexer wordende auto’s een nieuwe werkwijze nodig. Op korte termijn is het te verwachten dat Volvo zwaardere eisen gaat stellen aan schadeherstel. Met de deelname aan de AutoTech Alliantie lopen wij voorop in deze ontwikkeling.

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn auto bij Volvo Buitenweg laten herstellen?

Als Volvo Buitenweg door uw verzekering een aangewezen hersteller is, dan kunnen wij de auto voor u herstellen. Dit kan ook als u zelf een hersteller mag kiezen. Als uw verzekering kiest waar uw auto wordt gerepareerd, dan kan dit niet.

Wat gebeurt er als mijn auto total loss is?

Als uw auto bij de schadehersteller is aangekomen, wordt de auto grondig geïnspecteerd. Hier volgt een beoordeling uit. Als de auto technisch of economisch niet meer verantwoord te repareren is, wordt u hiervan op de hoogte gesteld. De verdere afhandeling ligt aan uw verzekering. Uiteindelijk zal u afstand moeten doen van de auto, hier krijgt u een vrijwaringsbewijs voor. Met dit bewijs kunt u de verzekering opzeggen.

Moet ik betalen voor het herstel?

Als u de schade zelf heeft veroorzaakt en u heeft een WA of WA+ verzekering, dan moet u de schade zelf betalen. Heeft u een Volledig Casco (All Risk) verzekering, dan dekt uw verzekering de kosten. Ga na bij uw verzekering wat de voorwaarden zijn.

Wat zijn de verschillen met traditioneel schadeherstel?

Er zijn veel verschillen ten opzichte van traditioneel schadeherstel. Het herstel wordt uitgevoerd door HBO opgeleide monteurs die het AutoTech Alliantie traject hebben gevolgd. Tijdens de werkzaamheden wordt uitgebreid verslag gelegd van de werkzaamheden. Bovendien wordt alles gecontroleerd met de modernste kalibratie apparatuur. En natuurlijk worden alle veiligheidssystemen uitvoerig getest op de werking volgens fabrieksspecificaties.

Wat zijn de zekerheden?

Alleen gebruik van officiële Volvo-onderdelen, 4 jaar garantie op het schadeherstel, grote aandacht voor veiligheid en waardebehoud van uw auto.