XC60 als camera voor fotograaf

Als eerste auto ter wereld is de nieuwe Volvo XC60 gebruikt als camera om kunst te maken. Barbara Davidson, artiest en driemaal winnaar van de Pulitzer Prijs, gebruikte de veiligheidscamera's aan boord van de XC60 om een speciale collectie foto's te maken.

 

Complexiteit van het stadsleven

Vastgelegd door de camera's van de nieuwe XC60

"Allereerst is de collectie een moment uit een alledaags stadsleven. Daarnaast lichten de foto's de complexiteit uit van de omgeving waarin we leven. Dankzij de camera's en sensoren aan boord van de Volvo XC60 wordt het moderne stadsleven veiliger voor voetgangers en fietsers," zegt fotografe Barbara Davidson.

Davidson heeft een speciale band met Volvo. Als tiener was ze betrokken bij een ongeval dat haar in normale omstandigheden fataal zou zijn geworden. "Ik overleefde het ongeluk doordat ik in een Volvo zat."

In 30 foto's legde de fotografe het leven vast in de straten van Kopenhagen. De collectie is tentoongesteld in Londen en reist in 2017 de wereld over. Davidson heeft meerdere malen de Pulitzer Prijs en een Emmy Award gewonnen en heeft gewerkt voor de Los Angeles Times.

Vestigingen
 
NaardenHilversum