Volvo Concept 26

Creatiever omgaan met tijd dankzij autonoom rijden

Volvo’s onderzoek naar autonoom rijden bevestigt wat we eigenlijk al wisten: het dagelijks woon-werkverkeer ontneemt ons het plezier in het autorijden. Juist tijdens dat woon-werkverkeer, maar ook gedurende lange autoreizen, is men het snelst bereid om de besturing aan de auto zelf over te laten.

 

Drive Me-project

Ook het Drive Me-project bewijst dat Volvo wereldwijd het voortouw neemt op het gebied van autonome aandrijftechniek, waarbij veiligheid een prominente plaats inneemt. In 2017 worden in Göteborg honderd autonoom rijdende Volvo’s overhandigd aan geselecteerde gezinnen en forenzen die de auto’s voor hun dagelijks gebruik inzetten.

Concept 26

Concept 26 zorgt voor nieuwe mogelijkheden in de auto – van entertainment tot dienstverlening, met behulp van de technologieën die nu al deel uitmaken van ons dagelijks leven. En ook op zakelijk gebied zullen zich nieuwe kansen aandienen en nieuwe samenwerkingsverbanden ontstaan.

concept26-1

Volvo en Ericsson bundelen krachten

Slimme mediastreaming in autonoom rijdende auto’s

Volvo blikt vooruit naar het moment waarop bestuurders achterover kunnen leunen in hun auto en tijdens het dagelijkse woon-werkverkeer van hun vrije tijd kunnen genieten.

Betrouwbare mediastreaming

Volvo heeft op de Consumer Electronics Show 2016 bekendgemaakt dat het met technologiepartner Ericsson samenwerkt aan de ontwikkeling van slimme, snelle streamingmogelijkheden. Deze geven automobilisten en hun passagiers in een autonome Volvo de mogelijkheid het meest uit hun reistijd te halen.

concept26-2

Autonoom Rijden

‘Met Concept 26 hebben we onlangs onze designvisie voor volledig autonoom rijdende auto’s onthuld. We werken nu aan nieuwe oplossingen om de beste gebruikerservaring te bieden in een volledig autonome rijmodus. Stel je een snelweg voor vol autonoom rijdende auto’s, waarin de inzittenden achterover leunen en naar hun favoriete tv-series kijken. Deze nieuwe vorm van woon-werkverkeer vraagt om nieuwe technologie en een veel grotere bandbreedte om een soepele en plezierige ervaring te garanderen’, vertelt Anders Tylman, General Manager Volvo Monitoring & Concept Center bij Volvo Car Corporation.

Autonoom Rijden
Vestigingen