Sleutelhanger van Volvo restleer

Ontworpen door Nederlandse designer van gerecycled leer

Samenwerking met designer Naomi Rachèl Timan

Hand-made sleutelhanger van Volvo restleer

Buitenweg is een unieke samenwerking aangegaan met Naomi Rachèl Timan. De jonge Nederlandse ontwerpster heeft een eigen collectie uitgewerkt met tal van handgemaakte accessoires gemaakt met gerecycled leer van o.m. banken en kledingstukken, onder het label ‘I WAS A…’.

Voor de handgemaakte sleutelhangers van Buitenweg heeft Naomi haar design aangepast, waarbij ze gebruikmaakt van restleer uit de Volvo-fabrieken. Daarmee is de sleutelhanger niet alleen erg duurzaam, maar ook precies afgestemd op de kleur van het Volvo-interieur.

sleutelhanger-restleer-gerecycled
Duurzame Jonge 100

Naomi staat voor het tweede jaar op rij in de Duurzame Jonge 100. Door het gebruik van gerecycled leer krijgen haar designs een unieke look en feel. De accessoires zijn bedoeld om lang mee te gaan en met duurzaamheid als belangrijkste kenmerk.

De collectie van Naomi nam deel aan de Wunderkammer op de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam, en deed mee aan de Slow Fashion Expo by Rosa Scholtens tijdens de Dutch Design Week.

Ambitie op duurzaamheid

Op weg naar een duurzame toekomst

Het design en het duurzame karakter van de sleutelhangers van Volvo-leer sluiten naadloos aan op de ambities van Buitenweg en Volvo. Buitenweg heeft in de laatste jaren veel geïnvesteerd in duurzaamheid. Alle vestigingen zijn Erkend Duurzaam Plus en De Tinfabriek in Naarden is in het bezit van het keurmerk BREEAM-NL In-Use Excellent. Dankzij o.m. warmtepompen, LED-verlichting en zonnepanelen behoort de vestiging in Naarden tot een van de meest duurzame gebouwen van Nederland.

Daarnaast heeft Volvo ook een duidelijke visie op duurzaamheid. Het gehele gamma is leverbaar als mild-hybrid of plug-in hybrid, waarbij de Volvo XC40 als eerste model leverbaar is met volledig elektrische aandrijflijn. In 2040 wil Volvo het gehele productieproces en alle fabrieken CO2-neutraal hebben gemaakt.

gerecycled sleutelhanger restleer

gerecycled sleutelhanger restleer