gezin met volvo

Mobiliteit is meer dan alleen een auto

Freedom to move: in a safe, sustainable and personal way

Visie op de toekomst

Veilig, duurzaam en persoonlijk

Freedom to move: in a safe, sustainable and personal way. Onder dit motto vat Volvo zijn visie op de toekomst van mobiliteit samen. Ondanks de toenemende druk op mens, stad en milieu wil de Zweedse autofabrikant laten zien dat de auto nog steeds een verantwoord verlengstuk van vrijheid is. Die mobiele vrijheid wordt in de toekomst alleen maar belangrijker, waarbij mobiliteit meer is dan het bezit van een auto. Een toekomstvisie samengevat in drie bijvoeglijke naamwoorden: veilig, duurzaam en persoonlijk.

Veilig

Ruim zestig jaar geleden, in 1959, introduceerde Volvo een feature wat misschien wel de belangrijkste uitvinding in de geschiedenis van autoveiligheid was: de driepuntsveiligheidsgordel. Sindsdien heeft het wereldwijd meer dan een miljoen levens gered.

Het vrijgeven van de driepuntsveiligheidsgordel voor alle automerken was het eerste voorbeeld van het delen van sociale verantwoordelijkheid. Vorig jaar stelde Volvo haar kennis beschikbaar in een digitale databank die door iedereen geraadpleegd kan worden. Volvo hoopt dat ook andere autofabrikanten deze kennis zullen gebruiken, met als doel een veiliger verkeer voor alle weggebruikers.

Het idee om sociale vooruitgang en verkeersveiligheid prioriteit te geven drijft Volvo nog steeds. Het bedrijf ontwikkelt onverminderd innovatieve veiligheidstechnologieën. Niet om aan bepaalde veiligheidsnormen te voldoen, maar omdat uit eigen onderzoek blijkt, gebaseerd op duizenden ongevallen in de praktijk, dat de veiligheid nog veel verder kan worden verbeterd.

In 2020 is de maximum snelheid van elke nieuwe Volvo begrensd op 180 km/uur. Dankzij LiDAR sensoren is de hardware van de volgende generatie Volvo’s klaar voor autonoom rijden. Rijden onder invloed en afleiding in het verkeer pakken we aan met innovaties ín de auto, waarmee een Volvo kan ingrijpen als het mis dreigt te gaan. Met de onlangs geïntroduceerde Care Key kunt u de snelheid van uw auto begrenzen wanneer u die uitleent aan jongere of onervaren bestuurders in uw gezin. Zo maakt u autorijden ook voor hen veiliger.

Het doel van Volvo is om nu opnieuw een miljoen levens te redden.

lachend kind in volvo

Duurzaam

Dit jaar worden de eerste Volvo XC40 Recharge P8 Pure electric aan klanten afgeleverd. In 2025 dient de helft van alle wereldwijde Volvo-verkopen een volledig elektrisch model zijn. De andere helft is weggelegd voor de hybride uitvoeringen. Volvo heeft momenteel het grootste aanbod van hybride modellen; van elk model heeft Volvo minimaal een plug-in hybride variant.

Duurzaamheid komt niet alleen naar voren in de keuze van aandrijflijnen. Alle vestigingen van Volvo Buitenweg zijn officieel gecertificeerd als Erkend Duurzaam Plus. In alle facetten zijn duurzame verbeteringen doorgevoerd, van de afvoer van materialen in de werkplaats tot maatschappelijk verantwoord ondernemen. De Tinfabriek in Naarden gaat nog een stap verder. Het industriële pand is bekroond met het internationaal erkend duurzaamheidskeurmerk BREEAM-NL In-Use Excellent. Dankzij talloze duurzame technologieën is De Tinfabriek een van de meest duurzame panden in Nederland.

Volvo heeft in 2019 nieuwe ambitieuze klimaatplannen gepresenteerd. Een onderdeel hiervan is dat per 2025 de CO2-emissie per auto met 40 procent teruggedrongen moet zijn. Ook zet het bedrijf zich voortdurend in voor verdere verduurzaming van de keten van toeleveranciers. Volvo stelt hoge eisen aan de toeleveranciers over het op een ethische manier winnen van grondstoffen, zoals bijvoorbeeld het winnen van kobalt. Volvo doet nooit zomaar beloftes en wat klimaat betreft zeker niet. In 2040 heeft Volvo de ambitie om volledig klimaatneutraal te zijn, op alle onderdelen.

volvo xc60 in de voortuin

Persoonlijk

De persoonlijke, mobiele vrijheid gaat verder dan een haal-en-breng service van de auto. Door middel van state of the art technologieën en connectivity streeft Volvo ernaar het leven van de berijders zo aangenaam mogelijk te maken en maximaal te ontzorgen. Met behulp van de Volvo Cars app kunnen berijders naadloos met hun auto communiceren door bijvoorbeeld adresgegevens naar de auto te sturen.

In de werkplaats van Buitenweg wordt volgens het concept Volvo Personal Service (VPS) gewerkt. Een Personal Service Technician als persoonlijk aanspreekpunt en waarbij twee autotechnici tegelijk aan de auto werken met veel tijdwinst als gevolg. Daarnaast haakt Buitenweg in op het nieuwe werken. Er zijn comfortabele werkplekken ingericht. Zo kunnen mensen op locatie doorwerken terwijl hun auto onderhoud krijgt. In De Tinfabriek kan daarnaast een vergaderruimte geboekt worden om de wachttijd extra te benutten.

Persoonlijke mobiliteit is optimaal inspelen op alle behoeftes van de berijders. Hierbij bestaat geen ʻone size fits allʼ meer. Iedere klant is uniek en daar wil Buitenweg nog scherper op inspelen door een brede invulling: aanschaf van een nieuwe of gebruikte Volvo in de showroom, of online. Via private lease, of via een flexibel abonnement van Care by Volvo. Ook SummumMobility, de eigen leasemaatschappij van Buitenweg, kijkt verder dan alleen de auto als product. Alle leasevormen en alle merken worden aangeboden, waarbij maatwerk het centrale uitgangspunt is. De behoefte van de zakelijke of particuliere klant wordt in kaart gebracht om vervolgens totaalpakket van mobiliteit te bieden die daar perfect aan voldoet.

bovenaanzicht rijdende xc60