Volvo EX30 Care by Volvo abonnement

EX30 gemaakt in België

Vanaf 2025.

Volvo EX30 wordt vanaf 2025 in België gebouwd

Auto’s bouwen waar ze worden verkocht

In reactie op de toenemende vraag naar de EX30 heeft Volvo Cars besloten om het model vanaf 2025 te gaan produceren in de Volvo fabriek in Gent, België. Hierdoor wordt de productiecapaciteit voor de populaire compacte SUV uitgebreid.

In Gent bestaat de productielijn op dit moment uit de Volvo C40, XC40 en V60. Het vooruitzicht van de EX30 is uiteraard goed nieuws voor de fabriek. De EX30 versterkt de productiecapaciteiten voor elektrische auto’s van Volvo Cars in Europa, wat de belangrijke rol van de Gentse fabriek in de elektrificatiestrategie van Volvo Cars benadrukt. Eerder dit jaar werd de Volvo EX30 enthousiast onthuld en heeft al verschillende prestigieuze prijzen gewonnen, waaronder The Sun Car of the Year en de Small SUV/Crossover of the Year award van de Sunday Times.

Hoewel de productie van de Volvo EX30 al eerder dit najaar is gestart in Zhangjiakou, China, en de eerste auto’s later dit jaar gepland staan, is de beslissing om ook in Gent te produceren gericht op het voldoen aan de verwachte vraag naar de Volvo EX30 in Europa en wereldwijde export. Dit weerspiegelt de ambitie van Volvo Cars om auto’s te bouwen waar ze worden verkocht. Deze strategie is eerder succesvol toegepast bij de best verkopende XC60 en XC40, die zowel in Europa als in China worden geproduceerd.

Jim Rowan, CEO van Volvo Cars, benadrukt de ambitie om de EX30 wereldwijd tegen een aantrekkelijke prijs aan te bieden, waardoor meer mensen kunnen overstappen op het rijden van een elektrische Volvo en tegelijkertijd bijdragen aan het bedrijfsrendement. Het besluit om de productie in Gent uit te breiden, is ingegeven door de sterke wereldwijde vraag naar deze compacte elektrische SUV.

Lees meer over de EX30

Onze compacte SUV

Maak kennis met de Volvo EX30. De kleine SUV die grootse Volvo-dingen doet. De EX30 is ontworpen om de kleinste ecologische voetafdruk van alle Volvo-auto’s tot nu toe te hebben, zo stapt u in de duurzaamste Volvo ooit.