Volvo Nederland introduceert Volvo Lifesaver

Pioniersrol op het gebied van veiligheid opnieuw bevestigd

 
Een stap verder
Een stap verder

Een stap verder

Volvo’s ambitie is dat niemand meer overlijdt of ernstig gewond raakt in een nieuwe Volvo. Met Volvo Lifesaver gaat de autofabrikant een stap verder, met de ambitie om ook levens te redden buiten de auto.

Een stap verder

Mooie bijdrage

Hans Janssen, woordvoerder HartslagNu: “In Nederland zijn te weinig AED’s om op tijd bij het slachtoffer te zijn, vooral in Noordoost-Nederland. Daarom starten we in dit gebied met de pilot. Hier zijn per 1.000 inwoners de minste AED’s te vinden en is de pilot dus erg gewenst.

Rijdt één van de Volvo’s uit de pilot in de buurt, dan krijgt de bestuurder– die ook burgerhulpverlener is – een melding via het infotainmentsysteem in de auto. Vervolgens kan hij of zij met één druk op de knop navigeren naar de plek waar iemand een hartstilstand heeft gekregen, om kostbare reistijd te besparen. De overlevingskans neemt hiermee aanzienlijk toe: iedere minuut tijdwinst, levert 10% gezondheidswinst op.

Janssen: “In buitengebieden is het soms een uitdaging om snel een AED ter plaatse te krijgen. Een ‘Lifesaver’ – met AED – kan echt het verschil maken, aldus HartslagNu. De samenwerking met Volvo levert hier een mooie bijdrage aan, passend bij zowel onze visie als die van Volvo.”

Mooie bijdrage

Hulp van HartslagNu

Pioniersrol

De werving van Volvo-rijders die aan de pilot mee willen werken, is in gang gezet. Hierbij werkt Volvo samen met HartslagNu, het landelijke oproepsysteem voor reanimatie. De burgerhulpverleners van HartslagNu ontvangen een e-mail om deel te nemen aan de pilot. Uit de aanmeldingen volgt een selectie van twintig personen bij wie een AED in hun Volvo wordt geplaatst. Een vereiste is dat zij toegang hebben tot Volvo on Call.

Arthur van Es, Directeur Marketing bij Volvo Car Nederland: “We zijn trots op de samenwerking met HartslagNu. In Nederland vinden zo’n 10.000 reanimaties per jaar plaats; de overlevingskans verdubbelt als de reanimatie binnen zes minuten plaatsvindt. Daarom is het zo belangrijk dat er een AED in de buurt is of snel ter plekke kan zijn. Met een AED in de auto wordt dit mogelijk gemaakt. Volvo Lifesaver sluit daarbij perfect aan op de pioniersrol die wij al sinds de oprichting in 1927 op het gebied van veiligheid hebben”.

Hulp van HartslagNu
Vestigingen
 
NaardenHilversum