Levenslange garantie

Op Volvo onderdelen

Levenslange garantie op onderdelen

Als enige automerk ter wereld geeft Volvo u levenslange garantie* op originele Volvo onderdelen. Zo betaalt u nooit twee keer voor dezelfde reparatie. Dit geldt vanaf montage van het vervangende onderdeel en dekt materiaal- en montagefouten zolang u de Volvo in uw bezit heeft, ongeacht kilometerstand en bouwjaar.

De levenslange garantie is van toepassing op reparaties vanaf 1 juni 2020. Uitgezonderd zijn onderdelen en accessoires die aan normale gebruiksslijtage onderhevig zijn. Dit zijn bijvoorbeeld banden, ruitenwissers, remmen, bougies, filters, lagers, distributieriem, verlichting, accu’s: kortom, onderdelen die slijten als gevolg van normaal gebruik.

Veelgestelde vragen

Kan een onderdeel een 2e keer vervangen worden?

Er zit geen maximum aan de garantie. Als het onderdeel ook na reparatie onder de garantie is stukgegaan, kan het onderdeel opnieuw onder garantie worden vervangen.

Moet ik wel montagekosten betalen?

Nee, als een onderdeel onder garantie wordt vervangen, worden ook de arbeidskosten van dit onderdeel gedekt.

Welke onderdelen vallen onder de garantie?

Onderdelen die niet aan gebruikelijke slijtage onderhevig zijn, zoals: de motor, versnellingsbak, stuurinrichting, airco. Voorbeelden van onderdelen die niet onder de actie vallen, zijn onder andere: remblokken en -schijven, ruitenwisserbladen, accu, bougies, distributieriem.

Voorwaarden*

 
 • Geldig zolang de Volvo op dezelfde naam staat als vermeld op de rekening.
  De garantie is niet overdraagbaar.
  Alleen geldig als de oorspronkelijke rekening kan worden aangetoond.
  Alleen van toepassing op onderdelen die door Buitenweg of een andere officiële Volvo-dealer verkocht en gemonteerd zijn.
  Geldig op reparaties sinds 1 juni 2020.
  Niet van toepassing op onderdelen die aan gebruiksslijtage onderhevig zijn.