Buitenweg wordt Hofleverancier

Bij Koninklijke Beschikking

Uitreiking predicaat

25 september 2020

Binnenkort wordt Buitenweg zich Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier. Koning Willem-Alexander kan het recht van het voeren van het Koninklijk Wapen toekennen aan bedrijven die een vooraanstaande plaats innemen in de regio en daarnaast 100 jaar of langer bestaan. Buitenweg viert dit jaar het 125-jarig jubileum.

Op 25 september 2020 wordt het predicaat Hofleverancier officieel uitgereikt door Arthur van Dijk, Commissaris van de Koning provincie Noord-Holland. Dit vormt de start van een weekend met diverse activiteiten en aantrekkelijke jubileumacties. Over dit feestelijk moment leest u binnenkort meer.

Meer over historie

grote foto
Uitreiking predicaat

Koninklijk Wapen

Handgemaakt en uniek

Op dit moment worden de wapenschilden voor Buitenweg met de hand vervaardigd en voorzien van een uniek nummer. Wij hebben met een proefexemplaar alvast mooie een plek uitgezocht.

Grondig onderzoek en advies

Beslissing door de Koning

Het predicaat Hofleverancier wordt niet zomaar uitgereikt. Hier gaat een lange procedure aan vooraf, waarbij niet alleen de historie van belang is, maar ook een onberispelijke staat van dienst van de onderneming en bestuurders. Er wordt, door o.m. de burgemeester(s), arbeidsinspectie en verschillende ministeries, tevens gekeken naar de manier van leidinggeven en de omgang met klanten en medewerkers.

Als staatshoofd heeft de Koning als enige het recht om het predicaat toe te kennen. Op basis van de aanvraag met het door Buitenweg samengestelde dossier en de adviezen van diverse instanties beslist Zijne Majesteit persoonlijk of een onderneming in aanmerking komt om het Koninklijk Wapen te voeren.

Buitenweg bevindt zich straks in een select gezelschap van ca. 400 bedrijven waar het Koninklijk Wapen de gevel siert. Voor team Buitenweg is het een geweldige eer om binnenkort officieel het predicaat Hofleverancier te mogen voeren. Het vormt een kroon op een royale historie. Het markeert de basis voor de volgende 125 jaar en het daagt ons extra uit de juiste stappen te nemen voor een duurzame toekomst.

Meer over betrokkenheid

Grondig onderzoek en advies
Vestigingen