Project E.V.A.

Volvo deelt data over veiligheid

 

Project E.V.A.

Om te benadrukken dat de traditie van het delen boven patenten en producten gaat, lanceert Volvo Cars nu Project E.V.A. Het initiatief belichaamt zestig jaar onderzoek naar de veiligheid van auto’s, maar toont tegelijkertijd dat de ongelijkheid op het gebied van veiligheidsontwikkeling een fundamenteel probleem is.

Verschillen in anatomie

De meeste andere autofabrikanten voeren alleen crash tests uit met dummies gebaseerd op een postuur van een mannelijke militair. Project E.V.A. toont aan dat vrouwen door verschillen in anatomie kwetsbaarder zijn voor bepaalde soorten letsel bij een ongeval.
EVA

Het resultaat van meer dan 40 jaar onderzoek

In 1970 werd het Volvo Traffic Accident Onderzoeksteam opgezet. Sindsdien heeft dit team data van meer dan 40.000 auto's en 70.000 passagiers verzameld en geanalyseerd . Dit onderzoek heeft geleid tot veel van de innovatieve systemen die wij vandaag de dag terugzien in onze Volvo's. Naast de veiligheidsgordel zijn dit o.m. anti-whiplash stoelen, het Side Impact Protection System en de Inflatable Curtain airbag.

Alle nieuwe modellen van Volvo uitvoerig getest in het Volvo Safety Centre in Göteborg. Het resultaat van zo'n test met de nieuwe Volvo V60 is te zien in onze vestiging in Naarden.

Lees meer

Het resultaat van meer dan 40 jaar onderzoek
Vestigingen
 
NaardenHilversum