Volvo zet vol in op elektrificatie

Een nieuw hoofdstuk

Elke Volvo die vanaf 2019 wordt geïntroduceerd, wordt voorzien van een elektromotor. Hiermee wordt een van het grootste geëlektriceerd modellenaanbod in de markt. Meer dan een eeuw na de uitvinding van de verbrandingsmotor maakt deze plaats voor een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de automobielindustrie.

 

Doelstelling 2025

Een miljoen geëlektrificeerd modellen

Elektrificatie speelt een steeds centralere rol in de toekomst van Volvo Cars. "Dit gaat om de klant. De vraag naar geëlektrificeerde modellen neemt significant toe en wij willen adequaat inspelen op de behoeften van huidige en toekomstige klanten," zegt Håkan Samuelsson, President en CEO van Volvo Cars. "Straks kun je kiezen welke geëlektrificeerde Volvo het beste bij jou past, ongeacht het model."

In 2025 wil Volvo ten minste een miljoen geëlektrificeerde modellen verkocht hebben. Deze aankondiging onderstreept de inzet van Volvo Cars om de impact op het milieu te minimaliseren. Daarbij ligt de focus niet alleen op CO2-reductie, maar ook op het productieproces. Volvo streeft naar een volledig klimaatneutrale productie in 2025.

Doelstelling 2025
Vestigingen