Klimaatverandering is de ultieme veiligheidstest

Werken aan klimaatneutraliteit

 

Klimaatneutraal

In het hele netwerk

In 2040 wil Volvo Cars een volledig klimaatneutraal bedrijf zijn. Elektrische auto's spelen daarin een belangrijke rol, maar er is meer nodig. De uitstoot in de hele waardeketen moet verminderd worden. Dat betekent dat er meer klimaatneutrale energie ingezet moet worden in zowel bedrijven als bij de leveranciers. Daarnaast moeten we slimmer gebruik maken van materialen en componenten. Een belangrijke stap op weg naar het ultieme doel is om al in 2025 de totale ecologische afdruk van onze auto's met 40 procent te hebben verlaagd.

Volvo Cars streeft ernaar dat de volledige productie in 2025 klimaatneutraal is. Dit moet bereikt worden door eigen klimaatneutrale energie in te kopen en te produceren en door de energie-efficiëntie in de fabrieken te verhogen. Er worden daarbij goede vorderingen gemaakt. In 2020 werden de centrales voor 51 procent aangedreven door klimaatneutrale energie.

Duurzaam ondernemen

Échte veranderingen

Als het om veiligheid gaat loopt Volvo al jaren voorop, dat zal niet veranderen. Daarnaast werken we toe naar een klimaatneutrale omgeving om ook onze planeet te beschermen.

Over échte veranderingen gesproken. Sinds 2019 is onze logistieke voetafdruk verminderd met 5% per auto. Dat bespaart meer dan 20.000 ton CO2-uitstoot.

In 2020 recyclede Volvo Cars 95% van z'n wereldwijde productieafval. Daarmee bespaarden we bijna 640.000 CO2-uitstoot. Tevens is er bijna 3.000 ton CO2-uitstoot bespaard door meer dan 40.000 onderdelen te reviseren.

 

veiligheidstest

Buitenweg investeert in duurzame toekomst

Initiatieven die het verschil maken

Buitenweg werkt nauw samen met Volvo Cars om ervoor te zorgen dat in 2040 het hele dealernetwerk klimaatneutraal is. Zo zijn beide vestigingen van Buitenweg Erkend Duurzaam Plus. In de gehele bedrijfsvoering wordt gekeken naar efficiënt energie beheer, afvalstromen en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met De Tinfabriek, onze vestiging in Naarden, investeren we duidelijk in een duurzame toekomst. De monumentale fabriek is grondig verbouwd en is dankzij talloze duurzame innovaties bekroond met het internationaal erkend BREEAM-NL In-Use Excellent.

Duurzaamheid in De Tinfabriek

Buitenweg investeert in duurzame toekomst

De toekomst krijgt vorm

Volledig elektrisch in 2030

Een wereldwijde transitie naar elektrische auto's: dat is essentieel als we geen uitstoot meer willen veroorzaken en de gevolgen van klimaatverandering willen beperken. We streven ernaar dat in 2025 50 procent van de Volvo's volledig elektrisch is. In 2030 willen we uitsluitend nog volledig elektrische auto's produceren.

Kobalt is essentieel voor de productie van accu's voor elektrische auto's. Volvo Cars zorgt ervoor dat kobalt in onze accu's op verantwoorde wijze wordt ingekocht. Door gebruik te maken van de blockchaintechnologie wordt de transparantie van de toeleveringsketen en de traceerbaarheid van de kobalt vergroot. Zodat informatie over de oorsprong van het materiaal niet onopgemerkt kan worden gewijzigd. Tevens zet Volvo Cars, in samenwerking met leveranciers, andere middelen in zoals mijninspecties en GPS tracking.

De Volvo C40 Recharge is de eerste Volvo ooit die alleen als elektrisch model wordt gelanceerd. De C40 is ontworpen om de impact op het milieu te verminderen. Het interieur is volledig ledervrij en weerspiegelt een nieuwe vorm van luxe.

Elektrische Volvo C40

De toekomst krijgt vorm
Vestigingen
 
NaardenHilversum